Dokumentarni film "Adventisti" pred međunarodnom publikom

20. 01. 2011.

DokumentaracDokumentarni film “Adventisti”, koji upravo emitira TV kanal PBS u Sjedinjenim američkim državama, uskoro će biti emitiran širom svijeta. Televizijske stanice u Rumunjskoj, Italiji, Poljskoj, Ukrajini i Aziji (Kina, Japan i Koreja), otkupile su pravo na prijevod, emitiranje i distribuciju na DVD-ju. Još nekoliko licenci je u procesu izdavanja.

Dokumentarni film “Adventisti” govori o adventističkim kršćanima i njihovoj jedinstvenoj zdravstvenoj službi koja ih je uvrstila među ljude koji najduže žive. DVD Adventisti je bio najprodavaniji DVD sa religioznom tematikom preko internet stranice Amazon.com.

“Adventistička vjera nastala je u SAD i naša priča fokusira se na zdravstveni rad u Americi”, kaže redatelj Martin Doblmajer koji je i autor filmova Bonhofer, Moć oproštenja i drugih. “Ali teme koje pokrećemo u filmu o preplitanju vjere i brige o zdravlju, kao i uloge koju teologija ima u kreiranju zdravijeg životnog stila su univerzalne teme. Zbog toga film ima uspjeh i izvan naših granica.”

“Ovaj dokumentarac je informativan za opću publiku, priznat od grupe koju predstavlja (Adventisti), i potencijalno može utjecati na promjenu života kod obiju grupa. Ovo je rijedak pothvat”, rekao je Adrian Bokaneanu iz Televizije Speranta u Rumuniji. “Ja cijenim dubinu istraživanja i besprijekornu prezentaciju adventističke povijesti, učenja i životnog stila.”

“Razvijanje zdravog životnog stila je važan zadatak za svakoga na ovoj planeti”, rekao je Nil Jouk, nezavisni distributer koji promovira ovaj dokumentarni film širom Azije. “Film Adventisti pokazuje da zdrav način života predstavlja jednu od najboljih primjena religije u svakodnevnom životu.”

Izvor: www.adic-bg.info