Vijesti iz lokalnih crkava

Druženje starijih od 65 godina u riječkoj crkvi

Nedjelja 8. siječnja 2012. bila je posebna u Adventističkoj crkvi u Gajevoj u Rijeci. Naime, od 13 sati organizirano je druženje i ručak za svu braću i sestre te naše prijatelje starije od 65 godina. Nekoliko sati provedenih u druženju, pjesmi, zakuski, igri, razgovorima i dobrom raspoloženju jako je brzo prošlo. Podsjećanja na dobra stara vremena bila su neizbježna. “Tako je bilo prije 30, 40, 50 godina…” često su započinjali iznositi svoja iskustva obraćenja.

Mlađima je to bila još jednom pouka o Božjem narodu i Njegovoj crkvi koja se sastoji od onih tek rođenih do onih koji imaju stotinu godina, a ima i takvih. I svi su oni vrijedni naše pažnje i brige, kao što je to još Mojsije zapisao u Izlasku 10,9: “Svi idemo – i mlado i staro. Sa sinovima svojim i kćerima… jer moramo održati svečanost Jahvi.”

I stariji su dio naših toplih domova i crkve, zaslužni što postojimo i imamo ono što imamo danas. Zaslužili su naše poštovanje i divljenje. Većina od njih još uvijek može poslužiti u svojim darovima i proslaviti Božje ime. Zaključak je bio da želimo bar jednom tromjesečno imati ovakvu druženje.

Miroslav Lorencin


Komentiraj