Duh davanja – drugi dio

25. 03. 2015.

“Dajte, pa će vam se davati: dobra, zbijena, stresena i preobilna mjera iskrenut će vam se u skut, jer će vam se mjeriti mjerom kojom mjerite.” (Luka 6,38)

Neusporediva je radost i zadovoljstvo davati knjige Ellen G. White na poklon. Jednog Uskrsa Bog me je pokrenuo da dam Isusov život svima u velikoj četverokatnici u kojoj se nalazi moja firma. Nakon što sam podijelila knjige nekolicini radnika u petak, zatražila sam od svih u crkvi da se mole za mene. U ponedjeljak sam planirala ići od ureda do ureda i nuditi knjigu Isusov život.

Jedan čovjek u mojem uredu bio je protiv knjiga koje sam davala. Uzrujao bi se svaki put kad sam to radila. Zato sam u molitvi tražila od Boga da nekako izolira ovog čovjeka. Kad sam se u ponedjeljak vratila na posao, taj čovjek je trebao zamijeniti vozača koji je bio bolestan, a zatim je hitno morao odvesti na popravak svoj automobil. Kad sam vidjela da ga je Gospodin udaljio, uzela sam Isusov život i otišla na drugi kat gdje su radili službenici vlade.

U prvom uredu sam rekla: “Dobro jutro, sretan vam Uskrs. Molim vas da uzmete ovaj poklon, najbolju knjigu o Isusu Kristu osim Biblije.” Sve žene su uzele knjigu. U sljedećem uredu tri žene nisu željele knjigu, ali je Bog nagovorio jednu od njih da je na kraju uzme. Dala sam jednu knjigu portiru, a ponudila sam je i vozačima koji su sjedili u predvorju. Jedan od njih je rekao: “Želim znati više o tom vašem Kristu.” Zatim sam uzela četiri knjige za kuhare u restoranu.

Kada sam otišla u urede glavnih menadžera vladine agencije, osjetila sam posebnu pomoć od Gospodina. U uredu jednog pomoćnika ponudila sam knjige Isusov život i Velika borba. Na moje iznenađenje, službenik me je s velikim zanimanjem ispitivao o Isusovom životu i bio je vrlo sretan što je dobio ove knjige. Nekoliko tjedana poslije sreli smo se u hodniku i on mi se ponovno zahvalio. Rekao mi je da su mu knjige bile “vrlo zanimljive”.

Posjetila sam još jednog vladinog službenika i bila iznenađena kad mi je rekao da je već imao u rukama Bibliju i da će sa zadovoljstvom pročitati knjige. Ostalo mi je da posjetim i četvrtog menadžera.

Natalia Čebikina, Kazahstan