Vijesti

Duhovna glazba u svjetovnom opernom kazalištu

8. siječnja 2012. Tirana, Albanija – Svečani novogodišnju koncert je najvažniji umjetnički i glazbeni događaj u Albaniji. Televizijske i radijske postaje emitiraju ovaj događaj u cijeloj zemlji. Veleposlanici, političari, umjetnici i važni ljudi uvijek sudjeluju u ovom velikom događaju. 

Irida Dragoti-Mazza, adventistica koja je profesionalna mecosopranistica, neočekivano je pozvana od strane ravnatelja nacionalne opere da otpjeva pjesmu “Gospodinova molitva” (The Lord’s Prayer) s orkestrom pod njegovim vodstvom. Duhovna glazba nije vrlo česta u svjetovnim kazalištima, osobito u postkomunističkim državama kao što je Albanija.
Iridin nastup naišao je na veliko odobravanje svih sudionika, prije svega nekoliko stranih veleposlanika. Ravnatelj je komentirao na nekim televizijskim postajama: “Irida je na predivan način molila za našu voljenu zemlju.”
“Zahvalna sam Bogu na prekrasnoj prilici svjedočenja u svjetovnim kazalištima,” rekla je Irida. “Ja ljubim Boga i uvijek sam sretna kada mogu pjevati za Njega, a moja je najveća radost pjevati duhovne pjesme. Ponosna sam što sam adventistica i želim zahvaliti Adventističkoj crkvi što mi pruža priliku da pjevam na adventističkim bogoslužjima.”
Irida Dragoti-Mazza je profesionalna operni pjevačica. Studirala je u Albaniji i Italiji i diplomirala s najboljim ocjenama. Pohađala je poslijediplomske studije s nekim od najvažnijih opernih pjevača na svijetu, kao što su Renato Scotto, Daniel Dessi, Raina Kabaivanska. Također je surađivala s vrlo važnim dirigentima kao što su Zubin Mehta, Claudio Abbado i poznatim umjetnicima poput Andrea Bocelli i Ennio Morricone.
Irida je u braku s Andreasom Mazza i roditelji su dvogodišnje kćeri Christine.

Andreas Mazza, tedNEWS


Komentiraj