Vijesti iz lokalnih crkava

Duhovni vikend za mlade u crkvi Zagreb 2

Kaže se da na mladima svijet ostaje, pa smo ove godine u crkvi Zagreb 2 u Rakovčevoj ulici odlučili četiri vikenda posvetiti upravo mladima. Velika nam je želja naučiti mlade kako sudjelovati u bogoslužju, kako voditi bogoslužja i osmisliti ih. Potrebno je da mladi upoznaju svoje darove i vide na koji način mogu služiti Gospodinu. Glavna tema svakog duhovnog vikenda je Isusov život. Želimo proučiti i upoznati Isusov život u cjelini, od Njegovog rođenja pa sve do smrti.

Prvi duhovni vikend, 27. i 28. veljače 2015. govorio je o Isusovom rođenju i Njegovoj mladosti. Geslo koje nas je vodilo bilo je “I Isus je bio mlad”. Gosti govornici bili su Ana i Radenko Džuver. U petak smo imali divnu večer na kojoj se okupilo četrdesatak mladih. Razmišljali smo o tome kako je Isusovo rođenje potreslo svijet i promijenilo život mnogih, od Marije i Josipa, preko Heroda, do mudraca koji su došli s istoka. Bilo je naravno i pjesama proslavljanja i druženja nakon predavanja. Subotnje jutarnje bogoslužje osmislili su i vodili upravo mladi. Stavili su pred Boga sve svoje darove i okušali se u raznim aktivnostima: jedni su vodili crkvu u pjevanju, drugi su vodili bogoslužje, treći su bili zaduženi za razglas, četvrti za laptop… Bilo je to, kako ćete čuti od mnogih iz naše crkve, pravo osvježenje za sve nas; nešto novo je zasjalo, mladost se probudila. U subotu smo govorili o Isusovom djetinjstvu i Njegovoj mladosti, o djelovima Isusova života o kojima je zapravo jako malo zapisano u Evanđeljima. Gosti su nam bili mladi iz Maruševca koji su se uključili u razne dijelove bogoslužja. Nakon bogoslužja imali smo zajednički ručak te popodnevno bogoslužje. Mladi su se uvečer nastavili družiti na veselici uz igre, tople sendviče i palačinke, koje su pekle naše drage mame dok smo se mi igrali, pobjeđivali ili gubili i željno iščekivali hranu nakon napornih igara poput povlačenja užeta, pantomime i pogađanja riječi. Svi smo otišli svojim kućama ispunjeni radošću što smo toliko vremena proveli zajedno.

Drugi duhovni vikend, održan 13. i 14. ožujka, bio je posvećen Isusovoj službi ljudima, a vodilo nas je geslo “Slijedi me…” Isus nas i danas poziva da pođemo za Njim i da budemo poput Njega u službi drugima. Zajedno s našim gostom govornikom, pastorom Bobom Marčetom, razmišljali smo o tome kakav je bio Isusov način službe ljudima, kako je On raspolagao vremenom i na koji način je njegovao odnose s ljudima. Naš vikend je opet počeo u petak navečer, druženjem i pjesmom mladih, kojih je i ovaj put bilo mnogo, i temom pastora Marčete, a subotnje bogoslužje su još jednom pripremili mladi. Na svakom bogoslužju, prije same propovijedi, imamo poučnu priču za naše naše najmlađe, kako bismo i njih što više uključili u bogoslužje. Djeca taj trenutak uvijek željno iščekuju, a i odrasli se nasmiju i pouče. Nakon bogoslužja mladi su imali zajednički ručak, nakon toga druženje i pripremu za poslijepodnevno bogoslužje. Večer smo završili veselicom i druženjem uz društvene igre i grickalice. Bio je to još jedan nezaboravan vikend.

Sljedeći duhovni vikend očekuje nas 17. i 18. travnja. Naslov je “Isusova čuda”. Gost govornik bit će pastor Zlatko Musija. Kako biste saznali što su vam mladi pripremili za taj vikend, pozivamo vas da dođete, da podržite naše mlade na putu na kojem žele služiti Isusu svim srcem. Iako je na prva dva duhovna vikenda za mlade crkva bila puna ljudi, ostalo je još mjesta, zato ne brinite već samo dođite u što većem broju. Počinjemo u petak navečer i završavamo u subotu navečer s veselicom, druženjem, igrama i zakuskom. Vjerujte nam, takav vikend ne želite propustiti! Četvrti i posljedni duhovni vikend za mlade organizirat ćemo 15., 16. i 17. svibnja, dakle od petka do nedjelje. Taj vikend bit će zaista nešto posebno. Namjeravamo otići u planinarski dom i tamo imati proučavanja, bogoslužja i druženja u prirodi. Tema će biti Isusova smrt, a imat ćemo tri različita govornika. Još nismo odredili sve pojedinosti, ali sve obavijesti dat ćemo na vrijeme. Mlade želimo potaknuti da dođu i da se ohrabre, da se zabave i da se još bolje upoznaju i zbliže. Zajedno ćemo proučavati i puniti duhovne baterije, učit ćemo od najboljeg Učitelja, našeg Isusa. Pojedinosti potražite na  www.adventisti-rakovceva.com.hr

Tonja Korosteljev Šimek  i mladi crkve Zagreb 2


Komentiraj