Dvaput otjeran

1. 04. 2015.

“Onaj to zadugo ne htjede. Ali nakon toga reče u sebi: ‘Ako se Boga i ne bojim a do ljudi ne držim, ipak ću, jer mi dosađuje, braniti ovu udovicu, da vječno ne dolazi i ne razbija mi glavu.’” (Luka 18,4.5)

Jednoga dana otišao sam prodavati knjige radnicima u carinarnici. Nakon što sam ostvario tri prodaje, njihov glavni šef me primijetio i otjerao. Otišao sam bez riječi iako nisam dobio novac koji su mi dugovala trojica kupaca. Pomolio sam se za tu stvar i nakon tri dana se vratio u isti ured, prikupio novac i uspio ostvariti još tri prodaje. Onda me je opet glavni šef otjerao.

Sada sam se pitao što da radim. Da li da odem u taj ured ponovno, ili ne? Što bi Bog želio da učinim? Dok sam se molio, osjetio sam da Bog ima namjeru u vezi s mojim odlascima na to mjesto i zaključio da se moram vratiti. Kad bih uspio prodati barem još tri knjige, postigao bih neko dobro. Tako sam obukao svoje najbolje odijelo i vratio se u tu istu zgradu i počeo kolportirati. Čovjek koji me je prije dvaput otjerao čuo je moj glas i poslao je zaštitara da me doprati do njegovog ureda. Uplašio sam se kad se pojavio zaštitar. Rekao mi je da me mora otpratiti do glavnog šefa. Na moje iznenađenje, otkrio sam da me glavni šef želi vidjeti jer hoće kupiti moje knjige! Nakon što je pogledao neke knjige koje sam prodao njegovim kolegama, sada ih je i sam želio kupiti. Tako sam mu prodao knjige koje sam imao pri ruci, a on je ispunio narudžbenicu i za druge knjige koje sam mu poslije donio. Od tog trenutka bilo mi je dopušteno da slobodno nosim knjige po uredima i vršim prezentacije službenicima. Carinici su kupili mnogo knjiga i Božje djelo je napredovalo.

Čovjek koji me je otjerao postao je moj redovni kupac i pažljivi i revni čitatelj naših knjiga. Ubrzo se obratio i krstio. On je sada vjernik Adventističke crkve i starješina u jednoj od naših crkava.

Hvalim Gospodina za čudo obraćenja ovog bivšeg kritičara u velikog pristašu, baš poput Savla iz Tarza koji je progonio prve kršćane. Kada je primio svjetlo istine, postao je veliki evanđelist kojega poznajemo kao apostola Pavla. Zahvalan sam što me je Bog vodio u onaj ured i po treći put. Neka je hvaljeno ime Gospodnje!

Florimo Mulumba, Demokratska Republika Kongo

Leave a Comment