Vijesti iz lokalnih crkava

Evangelizacija studenata iz Maruševca za mlade u Križevcima

Studenti druge godine Adventističkog teološkog visokog učilišta (ATVU) iz Maruševca održali su tijekom vikenda 27. veljače do 1. ožujka 2015. niz duhovnih predavanja za mlade u Kršćanskoj adventističkoj crkvi u Križevcima. Predavanja su imala naslov “U potrazi za Isusom”, a pripremana su na nastavi Homiletike 2 na ATVU-u. Mjesna crkva u Križevcima poželjela je ugostiti u svom prostoru studene koji će tijekom vikenda održati predavanja, a studenti su spremno prihvatili izazov.

Prvo predavanje “U potrazi za tek rođenim Isusom” održao je u petak navečer student Alen Hadžiefendić. U subotu ujutro studenti su održali cjelokupni subotnji jutarnji program, a nastupao je i gospel zbor El Roi iz Maruševca pod ravnanjem Aleksandre Saške Tikulin. Okupili su se mladi iz bliže i dalje okolice, a bilo je predstavnika iz Nove Gradiške, Požege, Daruvara, Grubišnog Polja, Virovitice i drugih mjesta. Crkvena dvorana je bila doslovno premala za sve koji su došli. Gospel zbor je navečer, uz još nekoliko gostiju, održao jednosatni koncert, a nakon toga je studentica Aleksandra Saška Tikulin održala predavanje “Gubavci traže nadu”. Uslužnost domaćina bila je vidljiva na svakom koraku. Njihov je trud došao posebno do izražaja posluživanjem obilnog ručka i večera. U nedjelju je niz predavanja zaključio student Manuel Tikulin predavanjem “Poreznik u potrazi za smislom”.

Želimo zahvaliti crkvi u Križevcima na pozivu i gostoprimstvu, kao i njihovom starješini Kristijanu Dedušu na organizaciji. Želja nam je kao ATVU nastaviti nuditi takve duhovne vikenda za mlade, i nadamo se da će primjer crkve u Križevcima nadahnuti i druge mjesne crkve. Za više pojedinosti o organizaciji sličnog vikenda u vašoj crkvi, kao i slobodnih termina, javite se administraciji ATVU-a. Naše aktivnosti možete pratiti na webu: www.atvu.org

Dr. sc. Igor Lorencin, dekan ATVU-a Maruševec


Komentiraj