Evangelizacija studenata iz Maruševca za mlade u Križevcima

Vijesti iz lokalnih crkava 3. 03. 2015.

Studenti druge godine Adventističkog teološkog visokog učilišta (ATVU) iz Maruševca održali su tijekom vikenda 27. veljače do 1. ožujka 2015. niz duhovnih predavanja za mlade u Kršćanskoj adventističkoj crkvi u Križevcima. Predavanja su imala naslov “U potrazi za Isusom”, a pripremana su na nastavi Homiletike 2 na ATVU-u. Mjesna crkva u Križevcima poželjela je ugostiti u svom prostoru studene koji će tijekom vikenda održati predavanja, a studenti su spremno prihvatili izazov.

Prvo predavanje “U potrazi za tek rođenim Isusom” održao je u petak navečer student Alen Hadžiefendić. U subotu ujutro studenti su održali cjelokupni subotnji jutarnji program, a nastupao je i gospel zbor El Roi iz Maruševca pod ravnanjem Aleksandre Saške Tikulin. Okupili su se mladi iz bliže i dalje okolice, a bilo je predstavnika iz Nove Gradiške, Požege, Daruvara, Grubišnog Polja, Virovitice i drugih mjesta. Crkvena dvorana je bila doslovno premala za sve koji su došli. Gospel zbor je navečer, uz još nekoliko gostiju, održao jednosatni koncert, a nakon toga je studentica Aleksandra Saška Tikulin održala predavanje “Gubavci traže nadu”. Uslužnost domaćina bila je vidljiva na svakom koraku. Njihov je trud došao posebno do izražaja posluživanjem obilnog ručka i večera. U nedjelju je niz predavanja zaključio student Manuel Tikulin predavanjem “Poreznik u potrazi za smislom”.

Želimo zahvaliti crkvi u Križevcima na pozivu i gostoprimstvu, kao i njihovom starješini Kristijanu Dedušu na organizaciji. Želja nam je kao ATVU nastaviti nuditi takve duhovne vikenda za mlade, i nadamo se da će primjer crkve u Križevcima nadahnuti i druge mjesne crkve. Za više pojedinosti o organizaciji sličnog vikenda u vašoj crkvi, kao i slobodnih termina, javite se administraciji ATVU-a. Naše aktivnosti možete pratiti na webu: www.atvu.org

Dr. sc. Igor Lorencin, dekan ATVU-a Maruševec