Adventpress

Evangelizacija u Osijeku

U Osijeku je krajem listopada tijekom šest večeri, u dva vikenda predavanja (22. do 31. listopada 2021.), održana zanimljiva evangelizacija. Predavač je bio pastor pripravnik Dominik Ljubić, koji je objedinio važne biblijske istine pod naslovom “Božji utjecaj na ovaj svijet”.

Započeo je s temom o stvaranju i podrijetlu zla, zatim je nastavio sa zadivljujućim biblijskim proročanstvima te prvim Kristovim dolaskom i čovjekovim otkupljenjem. Drugi dio nastavio je s načelima Božjeg kraljevstva, objasnio kako možemo postati dostojni ulaska u njega, te završio obećanjem o drugom Kristovom dolasku i uništenju zla, kao središnjem događaju u povijesti ovog planeta i svemira.

S obzirom na stanku zbog pandemije, uživali smo u ovim predavanjima koja su, uz držanje svih epidemioloških mjera, na našu radost privukla značajan broj prijatelja. Radujemo se i starim posjetiteljima koji redovito dolaze, kao i onim novim koji su u potrazi za biblijskom istinom po prvi put kročili u našu crkvu. Na jednostavan i izravan način naš je govornik ponudio odgovore na brojna pitanja i duhovne dvojbe naših sugrađana, a s druge strane obogatio svoj pripravnički staž kroz ovaj stari, iskušani i još uvijek važeći oblik misijske djelatnosti. Kao nastavak evangelizacije najavljeno je proučavanje Evanđelja po Ivanu, subotama uvečer, koje će voditi pastori Staniša Margarić i Dominik Ljubić.

Gordana Balašević


Komentiraj