Vijesti

Festival Velikog naloga na Balatonu

Od 15. do 20. srpnja 2014. godine u mjestu Balatonalmadi u Mađarskoj održan je Festival Velikog naloga i laičke službe u organizaciji Transeuropske divizije Kršćanske adventističke crkve. Svrha ovakvog skupa, kakav se održava svake treće godine, jest okupiti misijski aktivne vjernike i pastore na seminare i festival misije te ih oduševiti za još predaniji misijski rad. Ovakav skup je također prigoda da se sretnu ljudi koji rade na istom poslu, a to je Božji posao propovijedanja Radosne vijesti, da se zajedno ohrabre, razmijene ideje i međusobno se potaknu na još predaniji rad.

Na skupu se okupilo više od četiri stotine sudionika iz svih krajeva naše divizije. Ovogodišnja tema ovog festivala bila je promocija projekta Misija gradovima koji se provodi na cijelom svijetu u organizaciji Generalne konferencije Kršćanske adventističke crkve. Svi govornici i predavači na ovom skupu isticali su da je suosjećanje i briga za naše bližnje koji žive oko nas osnova Misije gradovima, te da je adventistička služba društvu temelj misijskog rada Adventističke crkve, po uzoru na osnivača kršćanske Crkve — Isusa Krista.

Ovaj petodnevni skup okupio je mnoge govornike, posebice pastore i laike koji rade na osnivanju novih crkava te su na vrlo jednostavan način, a opet s dubokom porukom, iz osobnog iskustva govorili snažne poruke poticaja na predani misijski rad.

Glavni gost govornik na ovom skupu između brojnih ostalih bio je pastor Gary Krause, voditelj Odjela misije pri Generalnoj konferenciji. Delegaciju iz Hrvatske predvodio je pastor Drago Mojzeš, predsjednik Hrvatske konferencije, koja je kroz promotivni video predstavila svoje misijske aktivnosti u minulom razdoblju, kao i one koje se nastavljaju u sljedećoj godini. Poslanstvo Hrvatske konferencije sačinjavalo je jedanaest vjernika iz različitih mjesnih crkava i iz različitih dijelova Hrvatske. Vjerujemo da će dobivene zamisli na ovoj konferenciji biti na podstrek i oživaljvanje misijskih aktivnosti u našoj zemlji, ali i čitavoj Transeuropskoj diviziji.

Neven Klačmer 


Komentiraj