Glava nad svima

26. 06. 2023.

“Iscijeli me, Jahve, i bit ću zdrav, spasi me, i bit ću spašen, jer ti si pjesma moja.” (Jeremija 17,14)

Zdravstveni misionarski rad nikada mi nije bio drugačije izložen osim da je povezan s djelom kao cjelinom kao što je ruka povezana s tijelom. Evanđeoska služba objavljuje istinu i nosi djelo naprijed bolesnima i zdravima. Ona je tijelo, zdravstveni misionarski rad je ruka, a Krist je Glava nad svima. Tako mi je ovo pitanje bilo izneseno.

Pokazano mi je da zdravstvenom misionarskom djelu, budući da je ono ruka tijela, treba biti ukazano isto poštovanje. Tako treba biti. Zdravstveni misionarski rad je ruka tijela i Bog želi da pokažemo odlučno zanimanje u ovom djelu.

Krist je povezan sa svim granama Božjeg djela. On ništa nije razjedinjavao. Nije smatrao da ometa djelo liječnika kad je iscjeljivao bolesne. On je objavljivao istinu, a kad su Mu bolesni dolazili da ih iscijeli, pitao ih je vjeruju li da im može pružiti zdravlje. On je bio isto tako spreman položiti svoje ruke na bolesne i izmučene kao što je bio spreman propovijedati Evanđelje. Bio je s tim radom isto tako upoznat kao i s propovijedanjem istine, jer je liječenje bolesnih sastavni dio Evanđelja.

Služba Evanđelja treba prihvatiti ljude na mjestu na kojem se nalaze bez obzira na to u kakvom su položaju, bez obzira na to u kakvom su stanju i pomoći im na svaki mogući način. Možda će propovjednici morati posjetiti domove bolesnih i reći: “Spreman sam ti pomoći i učinit ću najbolje što mogu. Ja nisam liječnik, ali sam propovjednik i želim služiti bolesnima i napaćenima.” Oni koji su bolesni u tijelu gotovo uvijek su bolesni i u duši, a kada je duša bolesna, bolesno je i tijelo. (Medical Ministry, str. 237,238)

Za razmišljanje: Dok je Isus služio na Zemlji, svojim je liječenjem i propovijedanjem koristio svima koji su došli u dodir s Njim, bilo da su bili vjernici ili ne. Izbjegavam li ja katkad služiti bolesnima koji možda ne dijele moje vjerovanje?