Gostovanje u emisiji: Susret u dijalogu

Vijesti 28. 09. 2012.

U ponedjeljak 24. rujna 2012. u emisiji “Susret u dijalogu” na prvom programu Hrvatskog radija gostovali su bračni par Ankica i Mladen Juričević. U emisiji su osim njih gostovali i rimokatolički bračni par Ljerka i Nino Majer, katolički teolog franjevac Darko Tepert te poznati australski motivacijski govornik i propovjednik Nick Vujičić. Emisija se emitirala uživo u terminu od 9 do 10 sati, a vodila ju je Blaženka Jančić, urednica religijskog programa na Hrvatskom radiju. U emisiji se govorilo o vjeri i optimizmu, putovima obraćenja te promjeni vjerskih uvjerenja. U drugom dijelu emisije sugovornicima se u studiju pridružio Nick Vujičić.

Na upit voditeljice koji su razlozi njihova napuštanja Katoličke crkve, Juričevići, koji su bili pobožni i praktični vjernici, naglasili su želju za povratkom izvornom kršćanstvu onako kako je to objavljeno u Bibliji, kao i potrebu dubljeg razumijevanja Boga. Osim toga, istakli su da su proučavajući Bibliju razumjeli da je jedino Bog dostojan obožavanja i naših molitvi te da osim Njega toga nitko više nije dostojan. Bračni par Majer, kako su izjavili, živjeli su kao tradicionalni vjernici odlazeći u crkvu jedanput ili dva puta godišnje. Intenzivnija potreba za Bogom pojavila se nakon tragične pogibije njihovog sina. Franjevac Darko Tepert rekao je da potječe iz “tradicionalno nevjerničke obitelji” te da je svoja traganja započeo kroz izučavanja raznih mitologija, dok se u konačnici nije susreo s psalmima u Bibliji.

Nick Vujičić naglasio je nužnost pozitivnih stavova, usprkos svemu što nas u životu snađe. Isto tako naglasio je snagu i moć vjere te Božju ljubav koja je savršeno prikazana kroz Spasitelja Isusa Krista. Pri kraju emisije su Nick Vujičić i pastor Juričević govorili su o nužnosti opraštanja upravo po uzoru na to kako je i nama oprostio Bog. Link za one koji na svojim računalima žele poslušati emisiju u cijelosti:

Emisija

Mladen Juričević