Građanska dužnost

22. 04. 2015.

“Ali, primit ćete snagu pošto Duh Sveti dođe na vas, pa ćete mi biti svjedoci u Jeruzalemu, u svoj Judeji, u Samariji i sve do kraja zemlje.” (Djela 1,8)

Bog mi je podario kvalitetnu naobrazbu i fakultetsku diplomu. Ali nakon što sam upoznao Radosnu vijest o spasenju, napustio sam karijeru, krstio se u Adventističkoj crkvi i postao literarni evanđelist.

Kad stignem u neki grad, molim se za gradonačelnika i lokalne vođe jer vjerujem da ako su na čelu nekog mjesta vjernici, onda će i mnogi problemi stanovništva biti riješeni. Upravo se to dogodilo u gradu Votkinsku. Pokušao sam zakazati sastanak s gradonačelnikom, ali je njegova tajnica, znajući za moju namjeru, rekla da je to nemoguće. Nakon što sam izišao iz njezinog ureda i pomolio se, na um mi je došla nova misao. Vratio sam se i rekao joj da sam htio pokazati gradonačelniku neke knjige koje bi ljudima pomogle da imaju bolju obitelj, odgajaju dobru djecu i brinu se o svojem zdravlju. To je tajnicu zainteresiralo i ona mi je rekla da se vratim određenog dana.

Sat vremena uoči sastanka pomalo sam se uplašio, ali me Sveti Duh naveo do pročitam poglavlje o Jeremiji iz knjige Patrijarsi i proroci. Jeremija se hrabro pojavio pred kraljem jer se oslanjao na Božje obećanje da će se On pobrinuti za sve. Ubrzo sam ušao u ured gradonačelnika i pokazao mu knjige. On ih je pogledao i pitao: “Tko stoji iza ovoga?” Odgovorio sam da je to crkva.

Razgovarali smo skoro sat vremena. Kad sam se spremao otići, on je upitao: “Što vi u zapravo želite?”

Dao sam mu knjigu Velika borba i rekao: “Želim vam da uzmete i pročitate ovu knjigu.”

“Ja sam ateist”, rekao je on. “Ovo je knjiga s vjerskom tematikom.”

“Kad je pročitate, vidjet ćete kako su se velika biblijska proročanstva ispunila u prošlosti i kako se sada ispunjavaju. Zaboravit ćete na svoj ateizam.” Kupio je knjigu i rekao mi da zadržim ostatak novca.

To me je iskustvo nadahnulo da pokušam doprijeti do ljudi koji zauzimaju važne položaje u društvu. Krist je umro za njih i njima treba duhovni kruh. Zamolite Boga da vam da mudrosti i pokaže vam kako im možete ponuditi vjerske knjige.

Pavel Gluhov, Rusija