Događaji

Humanitarni božićni koncert Gospel ansambla Agape

U subotu 09. prosinca 2017., u 18 sati, u ulici Dragutina Rakovca 26 kod Kvaternikovog trga u Zagrebu, Gospel ansambl Agape, u suradnji s Adventističkom crkvom, Zagreb 2, održat će humanitarni božićni koncert. Posjetitelji će moći uživati u izboru predivnih božićnih pjesama iz cijelog svijeta i Hrvatske te u nadahnjujećem ozračju slavljenja Isusa Krista Spasitelja svijeta.

Ansambl Agape obilježava svoju 35. obljetnicu djelovanja nizom koncerata među kojima je i ovaj, a središnji koncert u tom povodu biti će u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog uz Jazz orkestar i prijenos Hrvatske televizije te poznate pjevačke goste, 25. veljače 2018. godine.

Ove godine Agape će nastupiti i na otvaranju poznatog i najgledanijeg koncerta u godini, ‘Božić u Ciboni’, koji će biti 26. prosinca 2017., a kao i uvijek izravno će ga prenositi i Hrvatska televizija. U istom mjesecu Agape gostuje i u Njemačkoj, u Stuttgartu, gdje će također održati humanitarni božićni koncert u korist siromašnih učenika Srednje škole u Maruševcu kod Varaždina.

Humanitarna svrha božićnog koncerta Gospel ansambla Agape, u Adventističkoj crkvi u subotu 09. prosinca u Zagrebu, biti će za mladu šesnaestogodišnju djevojku, Anitu Markuš iz Sesveta, koja pohađa drugi razred srednje Tehničke škole “Nikola Tesla” u Zagrebu.

Ova djevojka, prije nekoliko mjeseci oboljela je od meningokokne sepse, zbog koje su joj liječnici morali amputirati obje potkoljenice. Pročitajte više ovdje.

Posjetitelji će na koncertu imati prilike, po svojoj mogućnosti i želji, priložiti svoj dobrovoljni novčani prilog kako bi se Aniti pomoglo kupiti odgovarajuće proteze s kojima bi mogla bolje i kvalitetnije živjeti.

Organizatori ovog humanitarno-glazbenog događaja odlučili su darivati i posjetitelje ovog koncerta te su za svakoga priredili poklon iznenađenja. Ali najveći poklon za svakoga tko dođe zasigurno će biti radost i uživanje u predivnoj, nadahnjujućoj glazbi te prilici da učini nešto dobro u ovo doba godine kada se svi potičemo na mir, dobru volju među ljudima i slavljenje Isusa Krista, najvećeg i neprocjenjivog božanskog poklona cijelom čovječanstvu.

 

Darko Kovačević


Komentiraj