Institut za znanstveno istraživanje Zemlje: Dijeliti vjeru u biblijsko Stvaranje

Vijesti 23. 11. 2012.

Kako bi kršćani trebali govoriti drugima o svojoj vjeri u biblijsko Stvaranje? U ovomjesečnom javljanju Instituta za znanstveno istraživanje Zemlje, Tim Standish predstavlja knjigu napisanu od strane stručnjakâ u tom području.

Teško je znati gdje početi u raspravi o Bogu u Stvaranju. A ipak, Biblija nam govori u Otkrivenju 14, 6 i 7 da vječno evanđelje poziva SVE ljude da štuju Boga Stvoritelja. Kako kršćani mogu dijeliti nešto što je tako nevjerojatno da to ni mi sami ne možemo potpuno shvatiti? Da, to je izazov. No, dostupna su izvrsna sredstva za one koji s drugima žele podijeliti informiran pogled na Stvaranje. Nova knjiga, Razumijevanje Stvaranja, bavi se s 20 najčešće postavljanih pitanja. Svi autori knjige su stručnjaci u svojim područjima i pružaju promišljeno razumijevanje raznih pitanjâ poput: „što nam fosilni zapisi govore?“ ili „kako se dinosauri uklapaju u biblijski pogled?“ Izdan je i drugi materijal – DVD Promišljanje Stvaranja. Ove emisije bave se svime – od kršćanskih korijenâ znanosti do Boga i Velikog praska.

Promišljanje Stvaranja je za učitelje koji žele poučavati iz biblijske perspektive i za laike koji žele voditi informirane diskusije o Stvaranju sa svojim bližnjima. Stvaranje nije iracionalno vjerovanje – to je informiran način razmišljanja o stvarnosti koji zaslužuje da se podijeli sa svijetom na promišljen način.

Leave a Comment