Intervenira li Bog?

28. 10. 2015.

“Sve mogu u Isusu Kristu koji mi moć daje.” (Filipljanima 4,13 — DK)

Dok sam jednog jutra radio u gradu Kingstonu, posjetio sam veliko automobilsko poduzeće. Došao sam na recepciju, pozdravio recepcionarku i predstavio se. “Što prodajete?” pitala je. Odgovorio sam joj da moj posao podrazumijeva mnogo više od same prodaje i da obuhvaća organizaciju zdravstvenih i obrazovnih programa za poduzeća i njihove zaposlenike. Rekao sam joj da bih volio porazgovarati s glavnim menadžerom u vezi s dozvolom za realizaciju jednog takvog programa. “Ne, ne,” rekla je, “mi ne dopuštamo nikakvu prodaju na ovom prostoru zbog politike naše kompanije. Morate izići.” Pokušavao sam je uvjeriti da nisam trgovački putnik, nego evanđelist. Međutim, ona je strogo ponavljala da moram napustiti urede.
Nekako sam osjećao tijekom cijelog razgovora da Gospodin ipak želi da ostanem. Zato sam stajao u predvorju i nisam odlazio. Ubrzo je iz svojeg ureda izišao neki čovjek i uputio se preko glavnog predvorja. Netko ga je pozvao po imenu i ja sam shvatio da je to direktor. Odmah sam pomislio da je to trenutak da učinim sljedeći korak. Zakoračio sam prema njemu i rekao: “Drago mi je što sam vas sreo, gospodine X, vidim da ste vrlo zauzeti pa vas neću dugo zadržavati.” Zatim sam mu nastavio govoriti o “Programu zdravlja i obrazovanja”. Pokazao sam mu nekoliko publikacija uključujući i knjigu o ljekovitom bilju. “Kupit ću je”, rekao je i platio u gotovini, dok je recepcionarka tiho odmahivala glavom u znak neodobravanja.
Odmah nakon što je direktor otišao u svoj ured, iz drugog ureda žurno je izišla žena s riječima: “Treba mi lijek za moju bebu koja ima ekcem.” Pokazao sam joj koju biljku može upotrijebiti i upute u istoj onoj knjizi koju sam prodao direktoru. Ona je zahvalno kupila primjerak knjige. To se opet zbivalo u prisutnosti recepcionarke. Ubrzo nakon toga prišao mi je još jedan čovjek i pitao me jesam li iz adventističke knjižare. Želio je kupiti primjerak knjige Daniel i Otkrivenje. Otišao sam do automobila i ubrzo se vratio s knjigom u dva sveska. On ih je s radošću uzeo i sav sretan potpisao da je primio knjige.
Ako idemo naprijed u Gospodnjem duhu kao vjerni radnici, potpuno ovisni o Njemu, On će nam pomoći u nadvladavanju teškoća i podarit će nam uspjeh.
Albert Sterling, Jamajka