Jutarnji stih

Inženjer u literarnom djelu

“Kako je bio istoga zanata, nastanio se kod njih i radio. A bijahu sedlari po zanatu.” (Djela 18,3)

Gospodin je sasvim sigurno bio dobar prema meni. Zato Ga hvalim i želim Mu služiti cijelog života. Kad sam završio školovanje za strojarskog inženjera i počeo raditi u industriji, saznao sam od direktora nakladništva na našem području o radu literarnih evanđelista i odlučio se priključiti toj službi s pola radnog vremena. Radim u ministarstvu za telekomunikacije u svojoj zemlji, ali mi je radost što mogu služiti i kao honorarni literarni evanđelist. Čak sam upoznao i svoju ženu preko rada s literaturom.
Jednog dana sam pokazivao naše knjige ženi koja je radila kao šef u salonu za prodaju automobila. Kupila je nekoliko knjiga od mene, ali dok sam se nalazio kod nje, osjetio sam da je većina njezinih radnika pod velikim stresom. Nakon općenitog razgovora o ljudskom zdravlju, ona me je pozvala da dođem i razgovaram s njezinim zaposlenicima o zdravstvenim problemima. Zakazali smo datum dolaska, ali baš na sam dan kad sam ih trebao posjetiti, primio sam telefonski poziv iz firme koja mi je nudila inženjerski posao i zvala me na razgovor u vezi s tim. Međutim, toliko sam snažno osjećao da mi je priliku da progovorim u salonu automobila pripremio sam Bog, da sam odbio ponudu iz firme.
Stigao sam u salon automobila, ali me tajnica nije očekivala, tako da me nije pustila da uđem. Zato sam mobilnim telefonom nazvao izravno direktoricu salona, a ona me je pozvala da odmah uđem. Sreo sam se s radnicima i razgovarao s njima o takvim pitanjima kao što je stres i o drugim načelima zdravog života. Pozitivno sam bio primljen i mnogi radnici su kupili knjige o ovim temama. Toga sam dana prodao više knjiga nego ikada! Čak sam se morao vratiti u ured naše nakladničke kuće kako bi svatko mogao istog dana kupiti baš ono što želi!
Iako i dalje radim kao inženjer, održavam i svoj honorarni posao literarnog evanđelista. Nikada nisam izgubio osjećaj da sam pozvan na ovaj poseban posao. Sada već imam prijatelje i kupce koji su prestali konzumirati alkohol i prekinuli s drugim nezdravim navikama. Blagoslovljen sam što mogu raditi na dva polja!
Poput apostola Pavla, šatorara po zanatu, koji je našao zajednički jezik svjedočeći drugim šatorarima u Korintu, i ja sam blagoslovljen dopirući do mojih kolega inženjera kao i do ljudi koje susrećem u svojoj društvenoj zajednici dok kolportiram.
Denis Sukami, Demokratska Republika Kongo


Komentiraj