Isus nositelj tereta

26. 04. 2023.

“Svu svoju brigu bacite na njega, jer se on brine za vas!” (1. Petrova 5,7)

Mnogi ljudi, kad su u nevolji, misle da se trebaju obratiti nekom zemaljskom prijatelju kojem će povjeriti svoje probleme i koga će zamoliti da im pomogne. Kad nastupe kušnje, njihova srca ispunjava nepovjerenje i put im izgleda mračan. A sve to vrijeme uz njih stoji moćni Savjetnik koji ih poziva da se potpuno pouzdaju u Njega. Isus koji nosi terete svijeta, govori: “Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas okrijepiti.” (Matej 11,28) Zar ćemo se odvratiti od Njega i obratiti se nesigurnim i nepouzdanim ljudskim bićima, koji su isto tako ovisni o Bogu kao i mi sami?

Možda osjećate nedostatke svog karaktera i nedostatnost svojih sposobnosti u usporedbi s veličinom Božjega djela. Ali čak i kad bismo imali najsnažniji um koji je ikada dan čovjeku, on ne bi bio dovoljan za naš rad. “Jer bez mene ne možete ništa učiniti”, kaže naš Spasitelj. (Ivan 15,5) Rezultat svega što činimo počiva u Božjim rukama. Što god da se dogodi, držite se Njega, ispunjeni nepokolebljivim, ustrajnim povjerenjem.

Kad je riječ o vašem zanimanju, o druženju u slobodno vrijeme i o zajednici za cijeli život, sve takve odnose stvarajte uz ozbiljnu i poniznu molitvu. Time ćete pokazati da dajete slavu Bogu, i On će vas proslaviti. Molite se onda kad je srce slabo i klonulo. Kad gubite nadu, čvrsto zatvorite usta prema ljudima, ne bacajte sjenku na stazu drugih; ali zato sve povjerite Isusu. Ispružite svoje ruke za pomoć. Oslonite se u svojoj slabosti na nositelja beskrajne snage. Molite se za poniznost, mudrost, hrabrost, za više vjere, da biste u Božjoj svjetlosti vidjeli svjetlost i radovali se u Njegovoj ljubavi. (Služba liječenja, str. 329,330)

Kada bismo ponizno hodili pred Bogom, kada bismo radili u Kristovom duhu, nitko od nas ne bi nosio teške terete. Položili bismo ih na velikog Nositelja tereta. Onda bismo u Božjoj prisutnosti mogli očekivati pobjede u pokazivanju Njegove ljubavi. Neka od početka do kraja svaki sabor bude svečanost ljubavi zbog Božje prisutnosti u Njegovom narodu.

Cijelo se Nebo zanima za naše spasenje. Božji anđeli, tisuće i tisuće i deseci tisuća puta deset tisuća, poslani su da služe onima koji će baštiniti spasenje. Oni nas čuvaju od zla i odbijaju sile tamo koje nas pokušavaju uništiti. (Svjedočanstva za Crkvu, sv. 6, str. 56)

Za razmišljanje: Koliko se često molim prije nego što sklopim prijateljstvo s drugima?