Jutarnji stih

Isusovim stopama

“Podijeliti kruh svoj s gladnima, uvesti pod krov svoj beskućnike, odjenuti onog koga vidiš gola …” (Izaija 58,7)

Brenda i ja često smo radile zajedno kao literarne evanđelistice posjećujući domove na sjevernom Trinidadu. U jednom posjetu upoznale smo ženu koja se brinula za četvero djece uzrasta od 2 do 7 godina. Dvogodišnjaci Randy i Andy bili su blizanci, a od starije djece tu su bili Amanda od 5 i Brandon od 7 godina. Žena nam je objasnila da je majka napustila blizance kad su imali samo osam mjeseci, a budući da je njihov otac morao raditi svaki dan, ona im je služila kao dnevna njegovateljica. Pozvala nas je da ostanemo kod njih na ručku.
Dok je Amanda hranila dvojicu blizanaca, primijetila sam da je vrlo tužna. Instinktivno sam znala da moramo pomoći toj djeci. Ostavile smo neku literaturu u toj kući, pomolile se s njima i zatim otišle, ali ih nismo zaboravile.
Hoditi Isusovim stopama često znači pomoći ljudima da pronađu rješenja za svoje probleme. Otišle smo u našu crkvu i uzele košaru hrane iz Centra za službu društvenoj zajednici. Vratile smo se u ovu kuću i donijele hranu, a oni su je sa zahvalnošću primili. Kad smo se bolje upoznali s tom obitelji, saznali smo da starija djeca ne idu u školu zbog nedostatka odgovarajućih dokumenata za upis. Zato smo si dale u zadaću da im izvadimo te dokumente. Opet su nam bili vrlo zahvalni. Poslije, kad je Crkva u blizini osnovala ogranak subotnje škole, vozili smo djecu svaki tjedan i njima se to sviđalo. Otada su djeca redovno pohađala Adventističku crkvu.
Oko pet godina nakon prvog posjeta ovoj obitelji održana je evangelizacija, a četvero djece i njihov otac prisustvovali su sastancima. Otac je dao dopuštenje da se Brandon i Amanda krste. Otac dolazi u crkvu, ali ne redovno. Međutim, djeca se vjerno mole da njihov tata preda srce Isusu.
U literarnom evangelizmu možemo biti pozvani da dijelimo hranu gladnima, pružimo ruku pomoćnicu nevoljnicima, odvedemo djecu u subotnju školu ili se pridružimo djeci u molitvi za njihovog oca. Literarni evanđelisti imaju prednost da surađuju s Bogom u mijenjanju ljudskih života!
Gertrude Rajnauth, Trinidad i Tobago


Komentiraj