Izabrano dvanaest voditelja crkvenih odjela Generalne konferencije

Generalna-2015 8. 07. 2015.

6. srpnja 2015. Wilona Karimabadi, Kimberly Luste Maran i Marcos Paseggi, Adventist Review/ANN

Na zasjedanju Generalne konferencije zastupnici su u ponedjeljak izabrali dvanaest od petnaest vođa crkvenih odjela Generalne konferencije.

Osam voditelja odjela su sadašnji vođe, a dvojica su zamijenili službenike koji odlaze u mirovinu.

U mirovinu odlaze Jonathan Kuntaraf iz Odjela za subotnju školu i osobno proučavanje, te John Graz, voditelj Odjela za odnose s javnošću i vjersku slobodu.

Odbor za imenovanje nije raspravljao o pet odjela, između ostalih, o Odjelu za izdavaštvo, Odjelu za upraviteljstvo, te o Odjelu za plansko darivanje i trust fondove.

Za službu zamjenika tajnika u Odjelu tajništva u ponedjeljak su izabrani: Claude Richli, Hensley Moorooven i Gerson Santos.

Navodimo popis izabranih službenika:

Odjel adventističke kapelanske službe

Mario E. Ceballos je pomoćnik vođe Odjela adventističke kapelanske službe od proljetnog sastanka održanog 2008. godine, a na zasjedanju Generalne konferencije 2010. postao je voditelj ove službe. Ceballos, koji je radio kao pastor, profesor i kapelan u zdravstvenoj ustanovi, školovani je kapelan i ima status zapovjednika Američke vojne mornarice u pričuvnom sastavu.

Odjel službe za djecu

Linda Mei Lin Koh rođena je i odrasla u Singapuru, a bila je voditeljica Službe za djecu pri Generalnoj konferenciji od 2003. Udana je za Olivera Koha, prijašnjeg pomoćnika voditelja obrazovanja u Južnoj azijsko-pacifičkoj diviziji. Imaju dva odrasla sina, Terrencea i Marvina. Linda Koh je autorica brojnih članaka, te koautorica knjige God Loves Me 28 Ways (Bog me voli na 28 načina).

Odjel za komunikacije

Williams S. Costa mlađi služio je od 2010. kao voditelj Odjela za komunikacije pri Generalnoj konferenciji. Prije toga bio je menadžer televizijske produkcije, te ravnatelj Adventističke satelitske televizije, između ostalih službi. Costa je glazbenik i skladatelj, a njegove se pjesme pjevaju na adventističkim okupljanjima i uključene su u adventističku pjesmaricu Seventh-day Adventist Hymnal na španjolskom i portugalskom jeziku.

Odjel za obrazovanje

Lisa M. Beardsley-Hardy je na zasjedanju Generalne konferencije 2010. izabrana za voditeljicu Odjela za obrazovanje nakon širokog iskustva na području obrazovanja u različitim državama. Beardsley-Hardy ima britansko, finsko i američko državljanstvo, a osobito je zanima potraga za gljivama, skijaško trčanje i glazba.

Odjel za obitelj

Willie Oliver je 2010. prvi puta izabran za voditelja odjela za obitelj. Njegova supruga Elaine je pomoćnica voditelja odjela za obitelj. Jessica i Julian su njihova odrasla djeca. Willie i Elaine vole duge šetnje, odmor na plaži, vrtlarenje, kuhanje i druženje s obitelji i prijateljima.

Odjel revizijske službe Generalne konferencije

Paul H. Douglas je služio kao pomoćnik, a kasnije i kao zamjenik voditelja Revizijske službe Generalne konferencije između 1997. i 2007. Te godine je izabran za voditelja ovog odjela. Douglas voli čitanje, akcijske sportove poput košarke, te posjete svojoj domovini Jamajci.

Odjel zdravstvene službe

Peter N. Landless je na proljetnom sastanku 2013. izabran za voditelja Odjela zdravstvene službe gdje je godinama služio kao zamjenik voditelja dr. Allana Handysidesa, koji je umirovljen 2013. godine. Landless je iz Južne Afrike. Liječnik je specijalist kardiolog i pastor. Voli klasičnu i sakralnu glazbu, čitanje i promatranje ptica u društvu svoje supruge.

Odjel za propovjedničku službu

Jerry N. Page je od 2010. tajnik Odjela za propovjedničku službu pri Generalnoj konferenciji. Bio je predsjednik Središnje kalifornijske konferencije, a prije toga Pensilvanijske konferencije. Janet je njegova supruga. Imaju dva odrasla sina i unučad. U slobodno vrijeme Page voli obiteljske godišnje odmore, te planinarenje, kampiranje, vožnju i fotografiranje.

Odjel za odnose s javnosti i vjersku slobodu

Ganoune Diop je služio kao zamjenik voditelja Službe za odnose s javnosti i vjersku slobodu, te predstavnik Kršćanske adventističke crkve za suradnju s Ujedinjenim narodima. Ranije je služio kao voditelj Centra za globalnu misiju pri Generalnoj konferenciji. Diop je rođen u Dakaru, u Senegalu. On i njegova supruga Helene imaju troje djece. Diop voli umjetnost i književnost, te svira flautu.

Odjel subotnje škole i osobnog proučavanja (biblijski sati)

Duane McKey je od 2008. bio zamjenik predsjednika za evangelizaciju i voditelj za propovjedničku službu u Jugozapadnoj uniji Sjevernoameričke divizije. On je iskusan crkveni administrator koji je živio na četiri kontinenta i bio uključen u evangelizacijske projekte u Aziji, Južnom Pacifiku, Istočnoj Europi, Indiji, Srednjoj i Južnoj Americi. Nedavno je bio koordinator evangelizacijske službe ShareHim na sastancima u Zimbabveu u svibnju 2015. McKey i njegova supruga Kathy imaju dvoje odrasle djece i nekoliko unučadi.

Odjel za službu žena

Heather-Dawn Small je bila voditeljica Službe žena pri Generalnoj konferenciji od 2001. godine. Udana je za pastora Josepha Smalla, a imaju kćer Dalonne i sina Jerarda. Small voli putovanja zrakoplovom, čitanje, vez, albume i skupljanje poštanskih maraka.

Odjel službe za mladež

Gilbert R. Cangy je rođen na Sejšelskom otočju, a odrastao je na Mauricijusu. Za voditelja Odjela mladeži pri Generalnoj konferenciji izabran je 2010. Njegova supruga Rosemay je njegova mladenačka ljubav. Imaju dvoje djece, Joela i Emilie. Cangy se zanima za sve sportove, a osobito za nogomet, te voli glazbu.

Zamjenici tajnika

Hensley Moorooven je prije sadašnjeg izbora za zamjenika tajnika Generalne konferencije pet godina služio kao pomoćnik tajnika u Južnoafričko-indijskooceanskoj diviziji. Prije toga je bio voditelj Službe za subotnju školu i osobno proučavanje, te voditelj Službe za odnose s javnosti i vjersku slobodu u istoj diviziji. Materinji jezik mu je francuski, a sebe smatra pastorom predanim službi mladima i odraslim mladim osobama.

Gerson Santos je prije nedavnog izbora za zamjenika tajnika Generalne konferencije služio kao voditelj Studijskog centra za službu u urbanim središtima sa sjedištem u New Yorku (od prosinca 2012.), te kao tajnik Njujorške konferencije (od 2010. do 2015,). Santos potječe iz Brazila. Doktorske studije na temu osnivanja misijskih crkvi završio je na Fuller teološkom fakultetu 2012., a doktorsku titulu stekao je na Sveučilištu Andrews 2006. Santos voli putovanje, surfanje, učenje i stvaranje novih prijateljstava.

Claude Richli je izabran za zamjenika tajnika Generalne konferencije. Richli je od 2007. služio kao pomoćnik u izdavaštvu i marketinški direktor za Adventist Review/Adventist World. Ranije je Richli bio pomoćnik tajnika za Istočnu srednjeafričku diviziju od 2003. do 2007. Richli govori francuski, njemački, švicarski njemački, španjolski i engleski. Ima suprugu Beate i dvije kćeri.