Jutarnji stih

Izvor pozitivnog utjecaja

“Tad će sinut’ poput zore tvoja svjetlost, i zdravlje će tvoje brzo procvasti. Pred tobom će ići tvoja pravda, a Slava Jahvina bit će ti zalaznicom.” (Izaija 58,8)

Gospodin ima poseban posao koji treba obaviti svatko od nas pojedinačno. Dok gledamo pokvarenost svijeta koja izlazi na svjetlo dana u sudovima, ili se o njoj govori u dnevnom tisku, priđimo bliže Bogu i živom se vjerom uhvatimo za Njegova obećanja da bi se Kristova milost mogla pokazati u nama. Mi u svijetu možemo izvršiti utjecaj, vrlo snažan utjecaj. … Nama pred očima treba biti jedino Božja slava. Trebamo raditi sa svim sposobnostima koje nam je Bog dao, stavljajući sebe pod utjecaj božanske svjetlosti, tako da se Božja milost može izliti na nas, da bi nas oblikovala i prilagodila božanskom obličju. Nebo čeka da izlije svoje najbogatije blagoslove na one koji se žele posvetiti Božjem djelu u ovim posljednjim danima svjetske povijesti. (Poruka mladima, str. 8,9)
Nema u nama ničega što bi nam moglo pomoći da sami pozitivno utječemo na bližnje. Kad shvatimo koliko smo bespomoćni i kolika je naša potreba za božanskom snagom, nećemo se oslanjati na sebe. Mi ne možemo znati kakve će posljedice imati neki dan, neki sat ili čak neki trenutak, pa zato na početku svakog novog dana moramo svoje putove predati našem nebeskom Ocu. On je svojim anđelima zapovjedio da bdiju nad nama, pa ako se predamo njihovoj zaštiti, oni će nam u svakom trenutku opasnosti biti s desne strane. Kad se nesvjesno nađemo u opasnosti da širimo negativan utjecaj, anđeli će biti uz nas, vratiti nas na pravi put, birati riječi koje ćemo izgovarati i utjecati na naše postupke. I tako će naš utjecaj postati tiha, nesvjesna, ali moćna snaga u privlačenju bližnjih Kristu i nebeskom svijetu. (Isusove usporedbe, str. 230,231)
U osobnom utjecaju krije se snaga. On se treba sjediniti s Kristovim utjecajem, uzdizati kao što je Krist uzdizao, usađivati prava načela i zaustavljati širenje pokvarenosti u svijetu. On treba širiti milost koju samo Krist može dati. On treba uzdizati, uljepšavati život i karakter bližnjih snagom čistog primjera, koji je praćen iskrenom vjerom i ljubavlju. (Izraelski proroci i kraljevi, str. 149)


Komentiraj