Jedan kontakt, četiri prodaje

30. 03. 2015.

“A poučavani u nauci neka dijeli sva svoja dobra sa svojim učiteljem!” (Galaćanima 6,6)

Pošto sam posjetio brojne kuće bez mnogo uspjeha, kući sam se odlučio vratiti pješice. Na putu sam sreo Annu, mladu ženu. Dok smo tako hodali, upitala me što radim u njihovom susjedstvu, pa sam se predstavio i opisao joj posao kojim se bavim. Zamolio sam je za dopuštenje da u njezinoj kući pokažem svoje knjige.

Tada smo već stigli do njezinog dvorišta i tu sreli druge mlade majke koje su zajedno stajale u skupini i razgovarale. Anna me je uvela u svoju kuću, i negdje usred moje prezentacije knjiga, jedna od onih mladih majki s ulice došla je i sjela pokraj Anne i pitala za cijenu knjiga. Ova mlada majka izgledala je vrlo zainteresirana za kupnju. Rekla je da je prošli tjedan željela kupiti neke knjige za svoju mladu obitelj.

Uskoro je došla još jedna od tih mladih žena, a zatim i sljedeća. Na kraju moje prezentacije knjiga četiri mlade majke naručile su knjigu Peace Above the Storm (Mir iznad oluje) i Tiny Tots Library (uključujući i CD-e), a platile su u gotovini knjige Put Kristu i Darkness Before Dawn.

Sljedećeg petka donio sam im Tiny Tots Library s CD-ima. Jedna od mladih majki koje su kupile knjige Put Kristu i Darkness Before Dawn (Tama prije svitanja) vjernica je Prezbiterijanske crkve. Vjerujem da će ove knjige dirnuti njezin život i život drugih ljudi.

Ellen G. White je zapisala: “Svaki talent treba biti pravilno iskorišten kao povjerena dragocjenost. Oni koje je Bog učinio svojim upraviteljima trebaju marljivo istraživati Pisma kako bi mogli prenijeti njegove istine drugima vodeći ih na put spasenja. Riječju i primjerom trebamo poučavati druge da Kristovom milošću mogu biti poslušni svim Božjim zapovijedima i biti odjeveni u Kristovu pravednost.” (This day with God, str. 200)

Susan Nasak, Vanuatu