Jesenske misijske aktivnosti u crkvi Zagreb 1

Vijesti iz lokalnih crkava 9. 11. 2012.

Vjernici Kršćanske adventističke crkve Zagreb 1, na Prilazu Gjure Deželića 77, svake jeseni i zime organiziraju bogate, raznovrsne korisne programe i aktivnosti u svrhu nastavljanja Kristovog misijskog naloga. Tako su nakon ljetne građevinske obnove i restauracije središnje crkvene dvorane otpočeli niz programa otvorenih za širu javnost i građanstvo Zagreba. Na kraju rujna 2012. održan je jubilarni koncert Gospel skupine Agape iz Zagreba, o kojem je već pisano u medijima. Nakon ovog koncerta, početkom listopada usljedio je niz zdravstvenih predavanja prim. dr. sc. Nevenke Blažić-Čop, umirovljene neuropsihijtarice bolnice Sestara Milosrdnica iz Zagreba, koja je održala predavanja o znakovima, liječenju i prevenciji Alzheimerove bolesti, čime smo se pridružili obilježavanju Svjetskog dana borbe protiv te bolesti. Nakon ovog kraćeg niza predavanja s područja prevencije bolesti i napretka zdravlja, uslijedio je program koji je duže vremena prije toga bio najavljivan. Riječ je o dva vikenda predavanja pod nazivom “Velike biblijske zagonetke” koja je sredinom listopada održao govornik iz Pule, mr. Frederik Miler, pastor Kršćanske adventističke crkve i predavač na Adventističkom teološkom visokom učilištu u Maruševcu. Ova predavanja održavala su se pred velikim auditorijem središnje crkvene dvorane, ali i pred skupinama i pojedincima koji su ih pratili preko interneta na gotovo svim kontinentima svijeta. Svi koji su prisustvoali na ovim predavanjima dobili su kao uspomenu kapitalnu knjigu adventističke autorice Ellen G. White, Velika borba, koja je zapravo i svojevrsni udžbenik na kojemu su se temeljila predavanja mr. Frederika Milera. U okviru ta dva vikenda, u subotu 20. listopada imali smo posebnu čast ugostiti renomiranog kršćanskog autora i novinara Philipa Yanceya.

U studenom nastavljamo svoje misijske aktivnosti. Tijekom sljedeća dva mjeseca pastor Neven Klačmer održavat će seminarska predavanja pod nazivom “Deset načela za bolji život”,  u kojima će na praktičan i suvremen način prikazati svevremenost Božjih načela danih kroz biblijskih Deset zapovijedi.

Mladi vjernici ove crkve održavaju edukaciju sugrađana kroz besplatne tečajeve njemačkog, francuskog i dvije razine engleskog jezika. Ostali vjernici i pastori služe kroz seminare, tečaj gitare, orgulja, zborove i sastave, osobno proučavanje Biblije, kolportažu, knjižnicu i molitvu. Studeni će biti okrunjen nizom predavanja koja će pripremiti mladi vjernici ove crkve pod nazivom: “Vrijednosti za bolje ljude”. Ova predavanja održavat će se dva vikenda (petak-subota) od 9. do 17. 11. 2012. godine i mogu se pratiti preko interneta na http://www.ustream.tv/channel/prilaz77

Neven Klačmer

Leave a Comment