Jesenski sabor u Osijeku

Vijesti iz lokalnih crkava 29. 10. 2014.

Jesenski sabor za Istočnu Slavoniju i Baranju održao se u Osijeku, 27. rujna 2014., i okupio je veliki broj gostiju iz blizu i daleka. Program je započeo zajedničkim pjesmama i slavljenjem cijele crkve predvođene sastavom mladih, a bogoslužje se odvijalo u jednom bloku, obogaćeno glazbenim izvedbama Pavla Škulca, gospođe Kaje, osječkog sastava Grace, sastava iz Draža, te posebnih gostiju — Gospel ansambla Agape iz Zagreba.

Kao domaćini sabora sve nazočne su pozdravili pastor pripravnik Danijel Purda iz Osječko-baranjskog okruga i pastor Tihomir Sabo iz Vukovarsko-vinkovačkog okruga. Izvješća o radu, postignućima i daljnjim planovima iznijeli su gosti: Miroslav Vukmanić u ime Odjela za nakladništvo, Darko Kovačević u ime Odjela za komunikaciju i Igor Lorencin kao dekan Adventističkog teološkog visokog učilišta u Maruševcu.

Glavnu saborsku poruku pod naslovom “Evo me, mene pošalji” uputio je predsjednik Jadranske unije, pastor Zlatko Musija, temeljeći je na poznatom retku iz Knjige proroka Izaije, pozivajući i hrabreći nas da pred sobom imamo cilj vidjeti Boga, a ne ljude. To će nas učiniti spremnim da se, poput Izaije, odazovemo u službu svjedočenja i naviještanja.

Nakon bogoslužja smo se okrijepili ukusnim i raznovrsnim vegetarijanskim specijalitetima, o čemu su se gosti pohvalno izrazili, a ugodni razgovor i druženje nastavilo se sve do poslijepodnevnog bogoslužja koje je nastavljeno odmah nakon zajedničkog ručka.

Poslijepodne je svoje izvješće o radu Srednje škole u Maruševcu iznijela ravnateljica Đurđica Garvanović-Porobija, a zanimljivu temu pod naslovom “Bez mene, molim” uputio je pastor Darko Kovačević, govoreći o potrebi da kušnjama i grijehu kažemo ne.

Posebnom saborskom ugođaju doprinio je Gospel ansambl Agape izvedbom nekoliko skladbi koje su ujedno bile najava za njihov samostalni cjelovečernji koncert upriličen u punoj dvorani naše crkve, kojemu su se odazvali mnogi pozvani Osječani. Ovaj koncert ujedno je bio i najava evangelizacije koju je u Osijeku imao pastor Lune Ranđelović iz Sjedinjenih Američkih Država.

Zahvalni smo Bogu na prekrasnom sunčanom vremenu, blagoslovima međusobnih susreta i zajedničkog slavljenja, a ponajviše na snažnim i poticajnim duhovnim porukama koje su nam potrebite za predstojeće jesenske programe.

Gordana Balašević