Kandidat za Nebo

13. 03. 2015.

“Idi – odvrati mu Gospodin – jer je taj čovjek moje izabrano sredstvo da donese moje ime i pred pogane, i kraljeve, i sinove Izraelove.” (Djela 9,15)

Čovjek koji živi u jednom gradu u sjevernoj Zambiji svakoga je dana odlazio u pivnicu. Nikada nije propuštao nijedan dan. Svaki put kada je ušao i počinjao piti, ljudi su brojili boce piva koje je popio. Znali su točno koliko mu je boca potrebno da se opije. Kad bi dostigao taj svoj kritični broj, svi bi se sklanjali jer bi istukao sve koji bi se našli u njegovoj blizini. Mještani su dobro znali kakav ga glas prati, osobito oni koji su redovno pili u istoj pivnici.

Jednoga dana Sveti Duh je poveo literarnog evanđelista da posjeti ovog čovjeka, i ovaj je kupio knjigu Isusov život. Ono što se nadalje događalo doista je sasvim posebno. Čovjek je pročitao knjigu od korice do korice. Kao rezultat susreta s Isusom na stranicama te knjige, on je prestao odlaziti u pivnicu. Ali njegova životna priča tu ne završava. Čovjek je želio prisustvovati bogoslužjima u crkvi, pa je tražio najbližu adventističku crkvu. Kad ju je pronašao, otišao je na bogoslužje već sljedeće subote.

Čovjek je tog dana sjedio sam na klupi, jer su čak i vjernici u crkvi znali za njega i bojali mu se prići. Ali sljedeće subote, literarni evanđelist koji je prodao čovjeku knjigu Isusov život prepoznao ga je i sjeo pokraj njega. Postupno su se vjernici sprijateljili s njim i na kraju je bio kršten u zajedništvo Adventističke crkve. Blagoslovi se tu nisu zaustavili. Slijedeći njegov primjer, pridružila mu se njegova obitelj u novom duhovnom hodu.

Bog ljubi sve ljude – čak i nasilne pijanice – i On želi da svi koji prihvaćaju Njegov dar spasenja budu s Njim na Nebu! Iskoristimo prilike koje nam se pružaju da dijelimo svojim bližnjima Božju riječ, čak i onima za koje osjećamo da su duboko zaglibili u grijeh. Često je knjiga najbolji način da srce dodirne Radosna vijest o spasenju.

Moses M. Banda, Zambija