Glazba

Koncert glazbene skupine Agape u Rijeci

U subotu 21. travnja 2012. godine Gospel skupina Agape iz Zagreba je po deveti put nastupila u Rijeci cjelovečernjim koncertom. Kad smo brojali dvorane u kojima su nastupali, dosad su održli osam koncerata u osam različitih riječkih dvorana: Kršćanska adventistička crkva, Guvernerova palača, kazalište Ivan Zajc, Teatro Fenice, sportska dvorana Mladost, Hrvatski kulturni dom, dvorana Euroherca i dvorana Transadrije. Neki od ovih koncerata bili su i humanitarnog karaktera, posebice onaj u sportskoj dvorani Mladost pred više od tisuću posjetitelja kad su skupljena i značajna novčana sredstva za Klinički bolnički centar Rijeka.

Sada su nastupili u dvorani Udruge Više od života. Svaki put je zanimanje Riječana za glazbu i pjesme koje izvodi glazbena skupina Agape veliko, tako da je dvorana opet bila popunjena. Božje ime slavilo se pjesmom i riječima. Najava predavača Davida Curriea pri kraju koncerta za predavanja koja slijede iz Otkrivenja, koja će držati pastor Matej Anton Lukšić, naišla je na dobar odaziv. Ovoga smo puta upriličili koncert u sredini evangelizacijskih programa kao novi poticaj i poziv na nastavak programa.

Neka dobri Bog vodi i blagoslovi glazbenu skupinu Agape u njihovom skoro 30-godišnjem radu. Svjedok sam da je priličan broj osoba koje su prihvatile Radosnu vijest dobilo prve poticaje upravo kroz njihove pjesme, a samo ćemo na Nebu doznati dalekosežan utjecaj njihovih pjesama i propovijedanja.

Miroslav Lorencin


Komentiraj