Krist naš vječni Učitelj

24. 12. 2013.

“Zato će narod moj poznati moje ime i shvatit će u onaj dan da sam ja koji govorim: ‘Evo me!’” (Izaija 52,6)

Kada ga bude vratio u svoju blizinu, čovjeka će opet, kao i u početku, poučavati sam Bog. (Odgoj, str. 268)
Mi ne možemo ni naslutiti što će se tada otvoriti pred nama. S Kristom mi ćemo hoditi pokraj žive vode. On će nam otkrivati ljepote i slavu prirode. On će nam govoriti što nam je On i što smo mi Njemu. Tamo ćemo saznati istinu koju sada ne možemo znati zbog ograničenosti svoje smrtne prirode. (CT 162)
U budućem svijetu Krist će voditi otkupljene obalama rijeke života i učit će ih prekrasne pouke istine. On će im otkrivati tajne prirode. Oni će vidjeti da Gospodarova ruka drži svijet u njegovom položaju. Oni će promatrati vještinu koju pokazuje veliki Umjetnik bojeći cvijeće u polju, otkrit će namjere velikog i milosrdnog Oca od kojega se širi svaka zraka svjetlosti, i zajedno sa svetim anđelima otkupljeni će priznati u pjesmama zahvalnog slavljenja Božju neizmjernu ljubav prema nezahvalnom svijetu. (RH, 3. siječnja 1907.)
Tamo će se istraživaču otvarati neograničeni vidici i neizreciva bogatstva povijesti. … Povijest nastanka grijeha, smrtonosne laži i njezinog izopačenog djelovanja; povijest istine koja se, ne skrećući sa svog pravog puta, suočila sa zabludom i pobijedila je — sve će mu to biti objavljeno. Koprena koja je bila stavljena između vidljivog i nevidljivog svijeta bit će povučena u stranu, i bit će mu dana divna otkrivenja. … S neizrecivim uživanjem sudjelovat ćemo u radosti i mudrosti bezgrešnih bića. Na raspolaganju će nam stajati blaga stečena tijekom mnogih vjekova razmišljanja o djelima Božjih ruku. A godine vječnosti, dok budu prolazile, stalno će donositi sve slavnija otkrivenja. “Onomu koji, prema snazi što silu svoju očituje u nama, može učiniti neograničeno više od onoga što možemo moliti ili misliti.” (Efežanima 3,20) Bog će nas vječno obasipati svojim darovima. (Odgoj, str. 269,272)
Svako pravo načelo, svaka istina naučena u zemaljskoj školi, unaprijedit će nas u istoj mjeri u nebeskoj školi. (CT 208,209)
Mi moramo ovdje steći obrazovanje koje će nas osposobiti da živimo s Bogom tijekom vječnih vjekova. Obrazovanje koje smo započeli ovdje, usavršit će se na Nebu. Tamo ćemo se samo preseliti u viši razred. (Manuscript 16, 1895.)