Jutarnji stih

Kroz poplavu

“U molitvi ustrajte; u njoj bdijte sa zahvaljivanjem!” (Kološanima 4,2)

Heather je naručila nekoliko DVD-a i naših dječjih biblijskih knjiga. U polovini isplate, preselila se u Grantham, jedno od mjesta najteže pogođenih poplavama u siječnju 2011. Kada su došle poplave, odmah sam pomislio na Heather i njezino troje djece. Najstarija kći imala je dvadeset, a blizanci, dječak i djevojčica, samo šest godina.

Bio sam zabrinut za njih, osobito nakon što nisam uspijevao uspostaviti vezu preko mobilnog telefona. Ono što me je hrabrilo u mislima da su ipak zdravi bila je činjenica da su njezine uplatne rate i dalje pristizale!

Nakon nekoliko mjeseci ponovno sam pokušao telefonirati i ovog puta ona se javila! Ona i njezina djeca izbavljeni su s krova kad ih je voda zarobila, ali joj je nekako ispao telefon i pao u blato. Zvuči nevjerojatno, ali ga je pronašla njezina gazdarica tijekom raščišćavanja i vratila ga Heather. SIM-kartica je i dalje radila! Bila je jako uzbuđena što smo se čuli. Tijekom poplave njezin sin je zgrabio nekoliko naših DVD-a i svojeg mačića i iznio ih na krov umotane u svoj džemper. Kada je voda dostigla razinu od skoro tri metra, kći je rekla Heather: “Mama, moramo se moliti!” Ubrzo nakon toga došao je helikopter za spašavanje i podigao ih u sigurnost, zajedno s DVD-ima i mačetom. Heather kaže da ju je ono što je doživjela dok joj se kuća ispunjavala vodom i muljem učinilo mnogo boljom osobom.

Dok je Heather odrastala, njezina majka je bila “istraživač” lutajući od jedne crkve do druge, a jedna od crkava bila je i Adventistička crkva! Heather je tijekom tih nekoliko godina uživala u akcijama izviđača u dotičnoj mjesnoj crkvi.

Heather sada živi u mojem gradu. Pričao sam joj o našim izviđačima i pozvao je da svoju djecu dovede na sljedeći sastanak. Također je pristala da u crkvi ispriča svoje iskustvo. Dao sam joj knjige The Father’s Love Letter i The Final Events (Očevo ljubavno pismo i Završni događaji).

Molim se da Heather pronađe svoj duhovni dom dok se i dalje sastajem s njom i opskrbljujem je dobrim knjigama.

Phil Vaessen, Australija


Komentiraj