Kršćani kršćanima

16. 09. 2015.

“Imam i drugih ovaca, koje nisu iz ovog ovčinjaka; i njih mi treba dovesti; one će čuti glas moj, te će biti jedno stado i jedan pastir.” (Ivan 10,16)

Moj kolega i ja zajedno smo kolportirali i odlučili posjetiti sve pastore na našem području. Posjetili smo nekoliko evangelističkih pastora i upoznali ih s knjigom Treasures of Life (Riznice života). Ovi duhovni vođe dobro su nas primili i ti naši kupci su nam govorili da su im kupljene knjige bile vrlo korisne kao komentari Biblije i izvor materijala za propovijedi.
Bilo mi je veliko zadovoljstvo kad sam vidio da ove knjige odlaze u domove i biblioteke tih misaonih vođa. Utjecaj njihovih preporuka stvara i odlične odnose s javnošću kad se pozivamo na njihovo mišljenje kod njihovih vjernika. Ne smijemo zanemariti ove vođe, zato što oni igraju posebnu ulogu u zajednicama u kojima služe.
Kad smo moj prijatelj i partner u kolportaži Joel i ja otišli u posjet k određenom profesoru, bili smo srdačno primljeni. Osim što je aktivni član svoje mjesne crkve, on je i učitelj i vrlo je zainteresiran za duhovne stvari. Zaključili smo da je vrlo otvoren za osobna biblijska proučavanja, a mi sada imamo subotom redovne sastanke s njim u njegovoj kući, gdje zajedno proučavamo Božju riječ i završavamo subotu. On i njegova supruga cijene naše materijale i mi nastavljamo s biblijskim proučavanjima. Naše su duše osvježene u zajedništvu s ovim divnim kršćanima, a kada im budu iznesene ključne istine, molimo se da to bude učinjeno jasno i djelotvorno.
“Naše publikacije trebaju izvršiti svetu zadaću u objašnjavanju jasnih, jednostavnih i temeljnih duhovnih osnova naše vjere. … Božja poruka treba biti objavljena svijetu s takvom uvjerljivošću i silom da ljudi budu dovedeni licem u lice i srcem k srcu s istinom.” (Testimonies for the Church, sv. 7, str. 150,151)
Vjerujem da Bog nagrađuje naše napore dok svjedočimo mnogim ovcama koje On ima izvan svojeg tora i onima koji su obrazovani i ugledni u našim društvenim zajednicama. Budimo ustrajni u širenju Evanđelja na sve strane putem tiskanih stranica.
Aldomar Morales Hernández, Meksiko

Leave a Comment