Jutarnji stih

Masažna evangelizacija

“Ja ću hoditi pred tobom da poravnam uzvisine, da razbijem mjedene vratnice, da slomim željezne prijevornice.” (Izaija 45,2)

U gradu Samari vjernici Adventističke crkve otvorili su nekoliko lokala s masažnim foteljama. Dok kupci dobivaju uslugu masaže, slušaju audio-predavanja o zdravom načinu života i masažnoj opremi. Pred njima su stalno izložene i kršćanske knjige.

Neki od ovih lokala prerasli su u zdravstvene klubove u kojima ljudi uče o Bogu i biblijskim istinama. Radnici isto tako prodaju masažnu opremu. Voditelj kluba instalira opremu u domovima kupaca i daje detaljne upute o njezinoj upotrebi. Također iznosi i načela zdravog načina života. Djelatnost voditelja omogućava nam da upoznamo mnoge ljude i progovorimo im o Bogu.

Kad me je glavni direktor kompanije za masažnu opremu zamolio da posjetim njegove kupce i da im govorim o Bogu i zdravlju, bio sam srectan što sam dobio tu priliku. Ponio sam kršćanske knjige i krenuo od jedne do druge adrese stvarajući svuda prijatelje. Bio sam iznenađen njihovom spremnošću da slušaju dok sam im govorio o Bogu. Mnogi su željeli da se molim za njih. Na svakom sam mjestu uspio ostaviti po nekoliko knjiga. Neke obitelji su čak kupile vjerske knjige za sebe i svoje prijatelje.

Jednoga dana od nas je opremu kupila neka žena. Dok sam instalirao opremu u njezinom domu, ispričala mi je svoje životno iskustvo. Razmišljala je o smislu života i molila: “Bože, ako postojiš, pokaži mi što da radim i gdje mogu pronaći istinu.”

Te noći je usnila san. Visok čovjek odveo ju je do mora s kristalno čistom vodom. Dao joj je novu odjeću. Dok su prilazili moru, ona se uplašila, ali ju je on umirio pokazujući joj ljepotu mora. Rekao sam joj da knjiga Velika borba iznosi skoro identično iskustvo. Žena je kupila knjigu i kad sam odlazio, rekla je da bi željela razgovarati sa mnom nakon što je pročita.

Ne morate se brinuti o tome što ćete reći. Svaki put kad služim svojim susjedima, Gospodin ide ispred mene i otvara vrata. Mnogi naši bližnji još uvijek su u potrazi za istinom.

Andrej Garbarčuk, Rusija


Komentiraj