Vijesti

Međunarodni dječji festival duhovne glazbe SlatinaFest 2012.

U organizaciji Odjela za djecu i mlade Kršćanske adventističke crkve u Republici Hrvatskoj i Kršćanske adventističke crkve Slatina, od 18. do 20. svibnja 2012. godine održan je 13. Međunarodni dječji festival duhovne glazbe SlatinaFest.

I ove godine festival je donio obilje radosti i blagoslova svim sudionicima i slušateljima. StatinaFest je ostvario prošlogodišnju zamisao da postane festivalski vikend. Tako je otvorenje festivala održano u petak u prostorijama Kršćanske adventističke crkve, gdje su se uz dječje zborove iz Virovitice, Požarevca i Grubišnog Polja instrumentalnim izvedbama predstavila djeca sudionici festivala te govornik Clive de Silva, pastor iz Engleske a rodom s Jamajke, koji je bio dragi na ovom događanju.

Subota je donijela dječji sabor na kojem su djeca slavila ljubav prema Bogu kroz zajedničko pjevanje i uživala u prigodno pripremljenoj duhovnoj misli koju je na simpatičan i interaktivan način s djecom podijelio govornik Clive da Silva.

Posebnost ovogodišnjeg SlatinaFesta bio je mimohod djece sudionika kroz središte Slatine i pjevanje u gradskom parku. U dvije boje, žutoj i plavoj, te svojim radosnim glasovima pokazali smo gradu Slatini da smo tu, da volimo Boga i ljude i koliko nam je lijepo biti zajedno.

Poslije ručka u vrijeme tonskih proba sudionika festivala, djeca i odrasli su imali priliku sudjelovati u kreativnim radionicama koje je za njih pripremila Slavica Radovanović sa svojim timom “Raspevanih kreativaca” iz Požarevca. Djeca su imala priliku u raznim tehnikama napraviti malene radove, uspomene koje su mogli ponijeti sa sobom.

Na samom festivalu izvedeno je 15 pjesama, a nastupilo je ukupno 64  izvođača, podijeljenih u 11 različitih skupina (Vanessa i Nensi Senicki, Aseneta Đurišević, Emma Mojzeš, Natalija Popović, dječji zborovi crkve Zagreb 1, Zagreb 2, Grubišnog Polja, Nove Gradiške, Križevaca, Virovitice te Požarevca).

Nakon festivalskog dijela programa i večere, djeca su posebno uživala u druženju i igri koje su za njih bile organizirane od 20.30 do 22 sata.

Kao jedinstveni duhovno-glazbeni doživljaj SlatinaFest je upotpunjen upoznavanjem ljepota slatinskoga kraja. Lijepo i sunčano vrijeme u nedjelju sudionici festivala iskoristili su za druženje i igre uz jezero Javorica.

Posebno obilježje festivala je ljubav prema bližnjima izražena kroz humanitarnu akciju. Novčana sredstva, koja su prikupljena kroz dobrovoljne priloge namijenjena su za potrebe liječenja oboljele djece obitelji Kordić i Mavrović iz Slatine.

Za ostvarenje ovog cjelokupnog SlatinaFesta posebno zahvaljujemo Gradu Slatini, Turističkoj zajednici Slatine, Gradskom društvu Crvenog križa, Foto-video klubu, Slatina net-u, Pučkom otvorenom učilištu, Advent mediji Pula, Kršćanskoj adventističkoj crkvi Slatina i Hrvatskoj konferenciji Kršćanske adventičke crkve u Repubici Hrvatskoj.

Svetlana Relić


Komentiraj