Jutarnji stih

Mogućnosti za službu

“Žetva je velika – reče im – a poslenika je malo.” (Luka 10,2)

Nakon teoretskog dijela seminara za sedamnaest literarnih evanđelista, organizirali smo polaznike u tri skupine radi daljnje poduke na terenu. Prva skupina došla je do čovjeka koji nas je impresionirao. Bio je to general vojske koji je kupio mnogo zdravstvenih i duhovnih knjiga.

Druga skupina je otišla u bolnicu sveučilišne klinike, u kojoj su se upoznali s brojnim ljudima, od kojih je jedan bio predstojnik klinike i glavni liječnik na odjelu prehrane. On je kupio niz knjiga o izgradnji karaktera i o zdravlju, knjiga koje se bave dijabetesom, depresijom, zdravom prehranom i knjigu recepata. Također je kupio i brojne duhovne knjige.

Nas šestero pripravnika iz treće skupine otišli smo u sveučilišni kompleks Bangui. Tu smo se sreli sa studentima na različitim godinama studija. Među onima koji su branili doktorsku tezu bio je Michel, koji je kupio knjigu Odabrana svjedočanstva. Na naše ugodno iznenađenje posjetio nas je jedne subote nekoliko tjedana kasnije u našoj adventističkoj crkvi, i izrazio želju da bude kršten. Nakon što je završio s proučavanjem biblijskih tema, bio je kršten. Zatim se nakon poduke pridružio timu literarnih evanđelista. Sada kolportira u Centralnoafričkoj Republici.

Dijelimo ova iskustva s vama kako bismo vam ukazali na činjenicu da naši literarni evanđelisti dolaze iz različitih sredina sa svojim životnim iskustvima koja se mogu iskoristiti za vršenje utjecaja na ljude, kao što naši kupci dolaze iz svih područja života. Ellen G. White napisala je pod nadahnućem ove riječi: “U završnom radu na propovijedanju Evanđelja pred nama je nepregledno polje koje treba obraditi. … I mladi i stari bit će pozvani s polja, iz vinograda i radionica, i Učitelj će ih poslati da objave Njegovu vijest. … Krist vidi u njima osobine koje ih čine sposobnima da ispune Njegovu namjeru. Ako oni od srca pregnu na rad i budu učili, On će ih osposobiti da rade za Njega.” (Odgoj, str. 240) Kad bi pisala danas, Ellen G. White bi možda isto tako naglasila da će oni potjecati i iz različitih zvanja.

Poštovani čitatelju, ako želiš služiti Bogu i obavljati posao blizak Njegovom srcu, razmisli o literarnom evangelizmu. Gdje god ima ljudi, tu je i potreba za spasenjem i mnoge mogućnosti za službu. Riječi koje je Isus rekao svojim učenicima vrijede i danas: “Žetve je mnogo, a poslenika malo.” Hoćeš li se odazvati?

Henri Serge Porosso, Centralnoafrička Republika


Komentiraj