Molitva iz cijelog srca

28. 06. 2015.

“Jahve Sabaote! Ako pogledaš na nevolju službenice svoje, i opomeneš se mene, i ne zaboraviš službenice svoje …” (1. Samuelova 1,11)

Kolportirali smo u Institutu za poljoprivredna istraživanja i obrazovanje u Nigeriji. Devet žena je tu radilo u jednom uredu i dijelilo prostor. Dok je njih osam pozitivno reagiralo na naše knjige, jedna je izgledala sasvim nezainteresirana. Bacila bi poneki pogled prema nama s vremena na vrijeme, posebno kada se jedna žena raspitivala o knjizi The Bedtime Stories (Priče za laku noć). Konačno su narudžbenice bile popunjene i uređene sve pojedinosti oko plaćanja.

Zabrinut za tu jednu ženu, moj kolega Willie Twum otišao je i k njoj, predstavio se i pokazao joj knjige. Na njegovo iznenađenje, kupila je The Bedtime Stories. Kad smo se spremali na odlazak, ja sam se pomolila za žene tražeći u molitvi da shvate punu vrijednost koju te priče mogu imati za njihovu djecu. Kad sam rekla “amen”, primijetili smo da žene razmjenjuju među sobom značajne poglede, ali nismo znali zašto.

Kada smo se vratili u isti ured godinu dana poslije, ona suzdržana žena nas je pozvala k sebi. Objasnila nam je da je prije godinu dana, kad je kupila knjige, već bila u braku devet godina, ali da dotad nije imala djece iako ih je žarko željela. Bila je zapravo toliko impresionirana kad je čula da govorimo o knjizi The Bedtime Stories, da ju je kupila kao izraz svoje vjere da će je Bog blagosloviti djetetom kojem će ih moći čitati. Budući je Bog ukazao čast Aninoj molitvi u Bibliji, vjerovala je da će to isto učiniti i za nju. Sada, godinu dana poslije, pričala nam je o svojoj velikoj radosti. Nedavno je rodila kćer. Njezina je radost bila velika!

Pozivam vas da se kao literarni evanđelisti uvijek sjetimo pomoliti za svoje kupce. U molitvi možemo s njima podijeliti Božju ljubav na silan način. Dodajte molitvu svakom prodanom proizvodu i besplatnom traktatu. Našim kupcima i njihovim obiteljima potrebne su naše molitve i dok odlazimo u kolportažu, trebamo se moliti s Aninim žarom: “Gospodine, opomeni me se, i ne zaboravi sluškinje svoje!” Svakoga dana moramo tražiti Njegovu milost.

Kali Biuwouwi i WillieTwum, Nigerija

Leave a Comment