Motivator Nick Vujičić u Rijeci i Zagrebu

Vijesti 28. 09. 2012.

U ponedjeljak 24. rujna 2012. godine svjetski poznati motivacijski govornik i propovjednik iz Australije Nick Vujičić u svom je nastupu u sportskom centru Zamet u Rijeci pred gotovo četiri tisuće ljudi uzdignuo Bibliju i Isusa Krista. Nick, koji je rođen bez ruku i nogu i kojega mediji nazivaju “čudom od čovjeka” i “najpoznatijim svjetskim motivacijskim govornikom”, svojim govorima koje drži pred tisućama slušatelja po cijelom svijetu poručuje da je moguće živjeti punim životom unatoč ograničenjima i biti nadahnuće mnogima.

Pastori Kršćanske adventističke crkve Miroslav Lorencin i Marko Zeko imali su priliku upoznati i zagrliti ovog zanimljivog čovjeka na ručku upriličenom za pastore svih riječkih crkava. Nick nas je na druženju osvojio jednostavnošću i spremnošću da svima uputi liepu riječ i pažnju. Iako su organizatori sve do zadnjeg trenutka strepili kakav će biti odaziv Riječana, na kraju se u dvorani tražilo mjesto više, što nam govori da svijet treba one koji obznanjuju poruku nade. Nick je uspio spojiti mjeru humora s porukom ozbiljnosti preko koje je posijao sjeme Evanđelja u umove onih koji su slušali. “Kada vam Bog ne da čudo, vi možete postati čudo nekome drugome”, rekao je prisutnom mnoštvu i poručio da se moraju nastaviti boriti kroz život, iako se to nekada može činiti nemogućim.

Glavni organizator ovog događaja bila je Baptistička crkva. Događaj su dobro najavili i popratili svi mediji. U Zagrebu se okupilo sedam tisuća ljudi, a u Rijeci četiri tisuće. Namjera im je bila okupiti predstavnike svih vjerskih zajednica i u tome su uspjeli. Zanimljivu rečenicu izrekla je voditeljica programa najavljujući veliki zbor od 130 osoba: “Ono što političari ne mogu, učinili smo mi i u ovom smo zboru okupili predstavnike svih vjerskih zajednica da zajedno pjevaju velikom Bogu.” Nickovi pozivi na optimizam, zahvalnost i radost za ono što imamo i jesmo, pozivi molitvu, nadu, vjeru, predanje života Bogu u ruke, jer samo tada naš život ima smisla, jest ono što je očito mladim ljudima potrebno, jer su to izrazili svojim oduševljenjem.

Marko Zeko