izdvojeno-slider

Nakon Bjelovara i Grubišnog Polja — Klub zdravlja i u Zagrebu

Klub zdravlja, kao dio programa Udruge Život i zdravlje, zajednički je projekt na razini Zagreba. Pozvani su i uključeni svi zainteresirani za zdravstveno-misijski rad. Zdravstveni djelatnici raznih profila, uz suradnju pastora i drugih volontera, započeli su i održavaju ovaj projekt živim. Sastanci, dogovori, planiranje, molitva te mnogo rada i truda bili su potrebni kako bi građanima Zagreba predstavili program “Novi početak” i najavili glavno događanje — Klub zdravlja.

Riječ je o predavanjima koja obrađuju osam jednostavnih načela: prehrana, vježbanje, voda, sunce, umjerenost, zrak, odmor i povjerenje. Cilj je naglasiti cjelovit pristup zdravlju. Prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije, “Zdravlje nije samo odsutnost bolesti ili iznemoglosti, već je ono stanje potpunog tjelesnog, psihičkog, duhovnog i socijalnog blagostanja.” Za zdravlje čovjeka važno je zdravlje duha i duše i tijela te se naglašava međusobna povezanost i međuovisnost ovih komponenti.

Kao članovi Udruge Život i zdravlje Zagreb, svi zajedno smo upriličili tri javnozdravstvene akcije (ožujak i travanj na Bundeku, a svibanj u središtu grada u Gajevoj ulici); dva zdravstvena predavanja u prostorima Knjižnica grada Zagreba: u veljači Saša    Đaković, dr. med., a u svibnju prim. dr. sc. Nevenka Blažić-Čop; dva zdravstvena predavanja u Bauerovoj 2 u rujnu, Željko Ćorić, dr. med.

Organizirali smo i proveli mjerenje šećera u krvi, mjerenje tlaka i indeksa tjelesne mase te opsega struka. Građani su pozitivno prihvatili ponuđene usluge, rado porazgovarali o svojim životnim navikama i ispunili kratku anketu. Prikupilo se oko 150 kontakata kojima smo uputili pozivnice za Klub zdravlja.

Od 15. rujna do 22. prosinca 2016. u Bauerovoj 2 održava se Klub zdravlja. Radimo po već provjerenom međunarodnom programu New Start. Nakon predavanja slijedi interaktivna radionica, a na kraju kušanje zdrave hrane, slastica i napitaka uz druženje i razmjenu iskustava.

Više možete pročitati na www.zivotizdravlje.hr. Web stranica objedinjuje rad Udruge Život i zdravlje na razini Hrvatske, točnije djelovanje u Bjelovaru, Zagrebu i Grubišnom Polju. Sva događanja i aktivnosti možete pratiti na jednom mjestu. Možete pratiti i Facebook stranicu KLUB zdravlja (za Zagreb), Udruga Život i zdravlje — Klub zdravlja Bjelovar i Udruga Život i zdravlje — Grubišno Polje.

 

Zahvaljujemo Bogu na vodstvu, blagoslovima i snazi. Zahvaljujemo i upravi Hrvatske konferencije na potrebnoj potpori.

 

Mirta Glumbić Očko

 

Podijeli