Jutarnji stih

Naša nova orguljašica

“Zato iziđite na raskršća putova te pozovite na svadbu koga god nađete.” (Matej 22,9)

Jednoga dana kolportirala sam u malom okrugu po imenu Springfield, koji se nalazi oko 25 kilometara južno od grada Montego Baya na Jamajci. Nekoliko sam puta već posjetila tu školu u kojoj sam pokazivala knjige nekolicini nastavnika. Tada nisam znala da me je jedna nastavnica, kojoj još nisam pristupila, promatrala za vrijeme mojih posjeta školi.

Kad sam toga dana ušla u školu, ona me je pozvala i rekla: “Primijetila sam da kad god dolazite ovamo uvijek idete k drugim nastavnicima, a meni ne prilazite. Što prodajete?” Odmah sam joj pokazala svoje knjige, a ona je rekla: “Željela bih kupiti pjesmaricu s notama jer sviram orgulje u Baptističkoj crkvi.” Zatim je rekla nešto što je posebno privuklo moju pozornost: “Progovorio mi je Sveti Duh i željela bih ići u crkvu subotom.” Bez oklijevanja sam je pozvala u najbližu adventističku crkvu obećavši joj da ću i ja tamo biti sljedeće subote.

Očekivala sam da ću je te subote vidjeti, ali sam bila razočarana kad se nije pojavila. I sljedeće subote ponovno sam otišla u istu crkvu o kojoj sam joj govorila i čekala na nju. U deset sati nešto me tjeralo da pokušam da pronaći nekoga s automobilom da ode po tu ženu. Našla sam vozača koji me je bio voljan odvesti do kuće ove nastavnice. Zaustavili smo se pred ulaznim vratima, odakle sam je pozvala. Njezin sin joj je priopćio da je netko traži na vratima. Pogledala je van da vidi tko je to i kad je ugledala mene, rekla je: “Evo me, odmah silazim!” Brzo se spremila i mi smo se zajedno odvezli u crkvu.

Od tog prvog dana kad je posjetila Adventističku crkvu, nije prestala dolaziti i uživati u zajedništvu i bogoslužjima u toj zajednici vjernika. Danas su ona i njezina kći krštene vjernice Božje Crkve ostatka i svira kao orguljašica na svojem novootkrivenom mjestu bogoslužja.

Literarni evanđelisti su Božja izabrana oruđa za prenošenje svjetla istine drugima. Preko knjiga i poziva koje dijelimo ljudima s kojima dolazimo u dodir, njihov život se mijenja i priprema za Božje kraljevstvo. Budimo svjesni moći gostoprimstva i budimo velikodušni u svojim pozivima ljudima da dođu u dom Gospodnji i sudjeluju u gozbi svete Božje riječi.

Anna Watson Lawrence, Jamajka


Komentiraj