Natjecanje Vision — večer proslavljanja

Adventpress 16. 01. 2024.

Mladi iz Transeuropske divizije Kršćanske adventističke crkve sudjelovali su 6. siječnja 2024. godine u natjecanju Music Vision Contest — večer proslavljanja, u kojem su bili pozvani izvesti autorske pjesme proslavljanja Boga i natjecati se za pobjedničko mjesto.

Svoje glazbene darove pokazali su mladi iz Nizozemske, Poljske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Finske, Engleske i Hrvatske. Pobjednička pjesma stigla je iz Finske, dok je Hrvatska bila na drugom mjestu, a Bosna i Hercegovina na trećem. U svaku prijavu uloženo je mnogo je priprema, a prekrasni glazbeni uradci pratili su sve što je izvedeno. Videozapis koji je dostavila Finska bio je uvjerljiv, iznoseći priču o mladoj ženi u Finskoj i naglašavajući djelo koje Bog tamo obavlja u zajednici Oikos.

Tu večer glazbe vodila je ekipa mladih ljudi u studiju Hope Channel u Zagrebu, u Hrvatskoj. Lucija Bahtić i David Preberina bili su voditelji večeri i odradili su odličan posao predstavljajući svaku pjesmu, pozivajući i ujedinjujući adventističku mladež iz cijele Europe na glasanje za najbolju uspješnicu.

U natjecanju su sudjelovali i online gledatelji, dijeleći slike iz svojih sredina koje su prikazivale kako prate taj program te glasaju za svoju omiljenu pjesmu ili odgovaraju na pitanja voditelja. Bilo je prekrasno vidjeti jedinstvo na YouTube chatu. Na pitanje voditelja kako je kreativnost utjecala na njihovu vjeru, online gledatelj David Čiplić je odgovorio: “Slavljenje Boga kroz kreativnost premostilo je jaz između razuma i osjećaja, gdje su osjećaji pronašli način da se izraze izvučeni iz znanja i razuma. Moja je vjera postala osobnija.”

Natjecanje je imalo za cilj potaknuti adventističku mladež na ispovijedanje vjere kroz kreativnost, a bio je pravi blagoslov započeti novu godinu slaveći Boga na tako snažan način. Neka Bog učini da se darovi naših mladih nastave razvijati te da budu blagoslov u svijetu. Već se radujemo sljedećoj godini i nadamo se da ćemo vidjeti i čuti još više autorske glazbe mladih skladatelja iz Europe.

Chanel Hadžiefendić