Jutarnji stih

Neka nas Isus vodi

““Ja sam put, istina i život — reče mu Isus. — Nitko ne dolazi k Ocu osim po meni.”“ (Ivan 14,6)

O, kada bismo mi, koji smo gosti i došljaci u ovoj stranoj zemlji … mogli razumjeti Krista, Put, Istinu i Život! On kaže: ““Nitko ne dolazi k Ocu osim po meni.”“ Put koji je On obilježio tako je jednostavan i određen da ga ni najveći grešnik, opterećen krivnjom, ne mora promašiti. Nijedan uzdrhtali tražitelj ne mora doživjeti neuspjeh u nalaženju pravog puta i u hodanju pod zrakama čistog i svetog svjetla, jer nas Isus vodi tom stazom.
Put je tako uzan, tako svet, da se na njemu ne može podnositi grijeh, ali je pristup putu omogućen svima i zato nijedna očajna, sumnjama mučena, uzdrhtala duša ne treba reći: ““Bogu uopće nije stalo do mene!”“ Svaka duša je dragocjena u Njegovim očima. … Kada se Sotona pobjedonosno izdavao za kneza ovoga svijeta, kada je cijeli svijet proglašavao svojim kraljevstvom i kad smo svi mi bili pokvareni i ukaljani grijehom, Bog je poslao svojeg vjesnika s Neba, svojega jedinorođenog Sina, da objavi svim stanovnicima svijeta: ““Ja sam osigurao otkupninu. Ja sam prokrčio put spasenja svima koji propadaju. Ja sam spremio povelju o slobodi za svakoga od vas, povelju koju je potpisao Gospodar Neba i Zemlje.”“
Niste vi zbog neke pogreške u tituli koja vam je omogućena odbili tu titulu prihvatiti. Niste se odbili radovati u ljubavi koja oprašta zbog toga što milost, milosrđe i ljubav Oca i Sina nisu bile dovoljno velike, niti zbog toga što vam nije u dovoljnoj mjeri bila stavljena na raspolaganje. … Ako budete izgubljeni, to će biti samo zato što niste željeli doći Kristu da biste imali život.
Bog će izliti blagoslov oprosta grijeha, pomilovanje za bezakonje, dar pravednosti na sve koji povjeruju u Njegovu ljubav i prihvate Njegovo spasenje. Krist je spreman reći pokajanom grešniku: ““Evo, skidam s tebe tvoju krivicu i odijevam te u dragocjenu haljinu!”“ (Zaharija 3,4-7) Krist je karika u lancu koji povezuje Boga i čovjeka. Krv Isusa Krista je rječita molitva koja progovara u korist grešnika. (MS 32a, 1894.)


Komentiraj