Jutarnji stih

Neka vam hrabrost nikada ne klone

“A moj će Bog ispuniti u Kristu Isusu svaku vašu potrebu raskošno prema svom bogatstvu.” (Filipljanima 4,19)

Bilo je to 10. lipnja 2010.; od ranog jutra padala je kiša. Bio sam već duže vrijeme budan jer sam morao odnijeti knjige čovjeku koji ih je naručio u velikom broju. U kući sam imao dovoljno hrane samo za još jedan obrok, tako da sam namjeravao kupiti namirnice nakon što uručim knjige ovom kupcu. Iako je padala kiša, uputio sam se na radno mjesto svojeg kupca. Mada sam trebao prijeći samo petnaestak kilometara, zbog prometne gužve putovanje se protegnulo na puna tri sata.
Ušavši u njegov ured, saznao sam da je moj kupac uzeo slobodan dan. Bio sam jako razočaran. U džepu nisam imao dovoljno novca ni za autobusnu kartu da se vratim kući. Uputio sam se na druga mjesta sa svojom torbom knjiga nadajući se da ću pronaći ljude koji će ih kupiti, ali nisam mogao prodati nijednu knjigu. Do podneva sam već ogladnio. Spustio sam se na koljena i pomolio se izlijevajući svoje probleme pred Boga. Zamolio sam Ga da mi pomogne da prodam knjige koje sam nosio. Podsjetio sam se također obećanja iz Izaije 41,10: “Ne boj se, jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho, jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.”
Nakon molitve i s biblijskim retkom u umu, odlučio sam nastaviti. Kucao sam i dalje na vrata i kolportirao nadajući se i vjerujući da će netko kupiti bar jednu knjigu, ali nije bilo pozitivnog odgovora. Sunce je već skoro zašlo. Približavala se večer. Postajao sam sve uznemireniji i napetiji. Praznog želuca i umornog tijela krenuo sam prema uredu u kojem je bio čovjek koji je sjedio za stolom. Znao sam da je vlasnik tog poduzeća. Pokazao sam mu sve knjige koje sam nosio. Počeo ih je brzo prelistavati. Malo kasnije pitao me je za cijenu knjiga. Izračunao sam cijenu za svaku i rekao mu. Bez pogađanja je kupio sve knjige koje sam imao u torbi. Bio sam zapanjen. Zahvalio sam Bogu za Njegovu milost i predivno milosrđe! On je svjestan naših potreba.
Nadahnuće kaže ovako: “Nikada ne dopustite da vam hrabrost klone. Nikada ne spominjite u razgovorima sumnju. … Osjetit ćete pritisak zbog nedostatka sredstava, ali će Gospodin čuti i odgovoriti na vaše molbe za pomoć.” (Testimonies for the Church, sv. 7, str. 244) On je doista vjeran!
James Roy, Bangladeš


Komentiraj