Jutarnji stih

Neočekivana radost

“Jer će sam Gospodin sa zapovjedničkim zovom, s glasnom arkanđela i sa zvukom trube Božje sići s neba, i najprije će uskrsnuti umrli u Kristu.” (1. Solunjanima 4,16)

Djevojka – literarna evanđelistica – bila je vrlo uzbuđena kad je ušla i stala nuditi knjige u vladinoj upravnoj zgradi. Kako je jedan za drugim posjećivala sve urede, jedna žena se ozbiljno zainteresirala za knjige koje je nudila.

“Muž mi je jako bolestan. Čita po cijeli dan, a njegova posebna ljubav su vjerske knjige. Što biste mi preporučili za njega?”

Kolporterka je odgovorila: “Trebali biste uzeti knjigu Velika borba. Preporučujem mu ovu knjigu zato što sadrži odgovore na mnoga pitanja i ima duboku duhovnu poruku. Ona opisuje sretan kraj onih koji vjeruju u Boga.” Žena je bila vrlo zahvalna i rekla da će knjigu dati svojem mužu kako bi ga ugodno iznenadila.

Nekoliko tjedana poslije kolporterka se vratila u istu zgradu i osjetila neku vrstu “pritiska” da ponovno posjeti onu ženu. Pronašla ju je u crnini i, pomislivši da joj je umro muž, uputila je u mislima molitvu Nebu da može pronaći prave riječi utjehe. Ali žena je bila vesela i nije pokazivala nikakvo obeshrabrenje. Smirenim glasom i sasvim poletno rekla joj je: “Gospođice, nemam dovoljno riječi kojima bih vam zahvalila za predivnu knjigu. Moj muž je umro, ali želim vam reći kakav je utjecaj ta knjiga izvršila na njega.” Zatim je nastavila: “Dvaput ju je pročitao i na mnogo mjesta podcrtao. Također sam primijetila velike i divne promjene u njegovim stavovima. Često mi je prenosio prelijepe pojedinosti o kojima je čitao. Knjiga nam je oboma pomogla da prihvatimo odvajanje koje smrt donosi bračnom paru. Prije smo se bojali smrti, ali u toj knjizi smo otkrili radost uskrsnuća i vječnog života.”

Zatim je nastavila: “Moj muž je umro s Biblijom i Velikom borbom u rukama. U znak poštovanja stavila sam te knjige u lijes pokraj njegovog tijela. One su promijenile njegov život i donijele mu mir i povjerenje. Njegov promijenjeni život prije smrti puno mi je pomogao u cijeloj ovoj situaciji.”

Poštovani čitatelji, samo pomislite što se ovdje dogodilo. Te dvije knjige nalaze se tamo u lijesu pokraj onog čovjeka. U jutro uskrsnuća, kada on

uskrsne i krene u susret svojem Gospodinu, te knjige će potpuno ispuniti svoju ulogu iscjeljivanja duše i jačanja povjerenja u božanska obećanja. Možemo biti sasvim sigurni u to!

Mihai Goran, Rumunjska


Komentiraj