Jutarnji stih

Nezaboravni susreti

“Uto, čuh drugi glas s neba gdje govori: ‘Iziđite iz nje, moj narode’, da ne postanete sudionicima njezinih grijeha i da ne dijelite njezinih zala.” (Otkrivenje 18,4)

Kad sam se prvi put uključio u rad s literaturom, uživao sam i u pomaganju ljudima pri proučavanju lekcija iz Biblije pod nazivom It Is Written. Pitao sam se kojoj bih službi trebao posvetiti sve svoje vrijeme. Nisam bio siguran da jedan literarni evanđelist odmah vidi neposredne odgovore na Božju ljubav. Istodobno, znao sam da me Gospodin poziva pa sam ipak odlučio postati literarni evanđelist. Odlučio sam vjerovati Bogu i On mi je dao predivna iskustva.

Bog me je odveo u kuću Valentine Filipovne, vođe karizmatske kućne crkve. Kupila je komplet knjiga pod nazivom Velika borba, kao i neke druge knjige. Posjetio sam tu skupinu nekoliko puta i tada smo razgovarali o nekim težim biblijskim odlomcima.

Ti su se ljudi molili Bogu da im pomogne u pronalaženju prave crkve. Na kraju jednog susreta, pozvao sam Valentinu da prihvati istine za sadašnje vrijeme. Ona ih je prihvatila, a na isti je način reagirala i mlada žena po imenu Svjetlana. Oko mjesec dana kasnije obje žene su krštene u Adventističkoj crkvi. Nakon njih je krštena i Svjetlanina majka.

Nakon nekog vremena vratio sam se u njihovo selo. Ovaj put smo Svjetlana i ja posjetili njezinu prijateljicu koja je kupila komplet knjiga Velika borba i druge knjige Ellen G. White. Nakon zajedničke molitve pozvali smo tu ženu, Ninu, i njezinu staru majku da dođu u adventističku crkvu. Sutradan smo sreli Ninu na ulici. Njezino je lice sjalo baš onako kako zamišljam Mojsijevo lice kada je silazio s gore nakon susreta s Bogom. Nina je pročitala knjigu Sabbath or Sunday (Subota ili nedjelja) i rekla da će sigurno doći u Crkvu sljedeće subote. Održala je obećanje. Uskoro su Nina i njezina majka bile krštene.

Kad zadobivamo duše za Gospodina, također pronalazimo i dobre prijatelje i suradnike za rad. Danas se Valentina neprestano moli za literarno djelo, a Svjetlana je napustila svoj posao da bi postala literarna evanđelistica s punim radnim vremenom. Nedavno smo čuli da je i Svjetlanina kći Lena počela dolaziti u crkvu.

Moramo se moliti i tražiti Boga da učini da svojim životom i službom pokažemo drugima Njegovu ljubav. Bog želi da svi iziđu iz Babilona – zato nam je dao talente da surađujemo s Njim, a On će nam dati uspjeh.

Nikolaj Sotskov, Ukrajina


Komentiraj