Vijesti

Nova 2015. godina

Dragi čitatelji,

Na prijelazu iz stare u novu godinu želimo prije svega zahvaliti Bogu na Njegovoj ljubavi, vodstvu i milosti. Mnogi su u ovoj godini došli Kristu i mnoge su naše crkve bile mjesto službe Bogu i bližnjima. Stoga želimo zahvaliti svima vama na vašoj vjernosti, molitvama i angažmanu za dobrobit Crkve i društva.

Prošlu (2014.) godinu obilježilo je nekoliko značajnih događaja i aktivnosti, a izdvojit ćemo neke:

–       Molitva je bila u središtu našeg odnosa s Bogom. Godinu smo započeli sa Deset dana molitve; u Odjelu mladih obilježili smo godinu molitve što je rezultiralo s tri prekrasne nove knjige o molitvi; na proljeće je dr. Hamilton održao odličan seminar o molitvi…

–       ADRA Hrvatska je ponovno započela sa svojim aktivnim humanitarnim djelovanjem i bila među prvima koji su se uključili u organiziranu pomoć poplavljenim područjima.

–       Odgojno-obrazovno djelo u Maruševcu je doživjelo svoj veliki napredak (ove jeseni upisali smo 200 učenika u Srednjoj školi i 60 studenata na Adventističkom teološkom visokom učilištu; ponovno smo dobili međunarodnu akreditaciju za obje obrazovne ustanove i to na četiri godine)

–       Evanđeoske aktivnosti su imale istaknuto mjesto u mnogim mjesnim crkvama – s ciljem da se Božji prekrasni karakter objavi svijetu. Posebno želimo izdvojiti nekoliko aktivnosti:

 • Tečaj odraslih u Maruševcu „TOMA“ po prvi put nakon pet godina;
 • Predavanja u Puli s pastorom Davidom Currie
 • Predavanja u Osijeku koja je držao pastor Lune Ranđelović
 • Biblijsko otvoreno učilište na Filozofskom fakultetu u Zagrebu
 • Sudjelovanje crkve Zagreb 1 na međunarodnom sajmu knjiga (Interliber, Zagreb)
 • Biblijske radionice u Virovitici i okolici za ljubitelje biblijskih knjiga
 • Youth Relay cafe u Rijeci za mlade koji kroz prijateljstvo, putovanja i prezentacije žele razgovarati o važnim životnim pitanjima.

–       Inicijativa Za jednu dušu koja je predstavljena na jesenskim saborima poziva nas da se uključimo u osobnu službu i svjedočenje s ciljem da svatko privuče barem jednu osobu Isusu.

–       Aktivnosti mladih u Splitu kroz projekte „Jedna godina za Isusa“ i „Relay“. Tijekom njihovog boravka u tom velikom gradu organizirane su edukativne radionice, zdravstvena predavanja, podjela knjiga i druge aktivnosti.

Nova 2015. godina otvara pred nama svoje neispisane stranice. Kad gledamo i slušamo najave medija malo je razloga za optimizam. Međutim, ne trebamo biti zastrašeni, već se u molitvi* trebamo povjeriti Bogu koji je obećao da nas nikada neće ostaviti same. U trenucima beznađa i recesije, umjesto da sami utonemo u malodušnost, u Bogu možemo pronaći oduševljenje i snagu da kroz službu i dobra djela širimo nadu i radost.

Stoga vas pozivamo da u novoj 2015. godini budemo vjerni Bogu bez obzira na krizu, sigurni u Njegovoj ljubavi i aktivni u širenju Radosne vijesti. Posebno vas pozivamo da se molite za sljedeće aktivnosti (i uključite gdje god je to moguće):

 • Za jednu dušu – osobna služba bližnjima s ciljem da barem jednog svog prijatelja/prijateljicu oduševim za Isusa.
 • Za dobro Zagreba – razne aktivnosti da našem najvećem gradu donesemo mir i dobro.
 • Kongres mladih na proljeće (Impact Zagreb).
 • 60. generalna konferencija adventista u San Antoniju („Ustani! Zasini! Isus dolazi!“).
 • Skupljanje za obnovu i dogradnju obrazovnih ustanova Maruševcu.
 • Edukacija i širenje literature na području cjelovitog zdravlja.

Naša je želja da u novoj godini „Krist stanuje u vašim srcima po vjeri; da u ljubavi uvriježeni i utemeljeni budete sposobni shvatiti zajedno sa svim svetima koja je tu širina, duljina, visina i dubina, i upoznati ljubav Kristovu koja nadilazi spoznaju; da budete ispunjeni do sve punine koja dolazi od Boga“ (Efežanima 3,17-19).

Pastor Zlatko Musija
Predsjednik Jadranske unije konferencija Kršćanske adventističke crkve

Pastor Drago Mojzeš
Predsjednik Hrvatske konferencije Kršćanske adventističke crkve u RH

10 dana molitve


Komentiraj