Vijesti

Novi izazovi ADRA-e i akcije “Abeceda solidarnosti“

U posljednjih nekoliko tjedana u akciji “Abeceda solidarnosti” prikupljeno je više od četrdeset paleta pomoći za izbjeglice. Dio ove prikupljene pomoći otišao je u Srbiju, a dio ostaje za pomoć izbjeglicama u Hrvatskoj.

ADRA Hrvatska sudjeluje u koordinacijskim sastancima u timu s Crvenim križom i Ministarstvom unutarnjih poslova te će sudjelovati u distribuciji prikupljene humanitarne pomoći — odjeće, obuće, higijenskih potrepština, hrane i vode. Također će postaviti i info-centre u naseljima u kojima će biti smješteni izbjeglice.

I dalje je potrebna pomoć u hrani, vodi, higijenskim i ostalim potrepštinama, kao i u novcu, kako bi se opremio skladišni prostor i info-centar. Pomoć je potrebna i u volonterskom radu i vozilima za distribuciju. U četvrtak, 17. rujna do 12 sati u Hrvatsku je ušlo 7.300 izbjeglica, prema izjavi iz Misintarstva unutarnjih poslova.

Novčane uplate za financiranje pomoći izbjeglicama možete izvršiti na račun: ADRA Hrvatska, Adventistička agencija za pomoć i razvoj, IBAN: HR5923600001101582233; za uplate iz inozemstva: SWIFT ZABAHR2X, s naznakom: Abeceda solidarnosti — pomoć za izbjeglice.

Adventpress


Komentiraj