Jutarnji stih

Obitelji trebaju odražavati Božju dobrotu

““Kako se otac smiluje dječici, tako se Jahve smiluje onima što ga se boje.”“ (Psalam 103,13)

Unesite nebesko svjetlo u svoje razgovore. Izgovarajući riječi koje hrabre i raduju, pokazat ćete da svjetlo Kristove pravednosti blista u vašoj duši. Djeci su potrebne blage riječi. Bitno je za njihovu sreću da osjete vaše odobravanje. Nastojte se osloboditi oštrine u izražavanju, njegujte meke tonove. Postanite svjesni ljepote koja se krije u poukama iz Božje riječi i njegujte je kao bitnu za sreću i uspjeh vašeg obiteljskog života. U sretnoj okolini djeca će razviti sklonost prema onome što je ugodno i vedro.
Istinska ljepota karaktera nije nešto što dolazi do izražaja samo u posebnim prilikama; ljupkost Krista koji boravi u duši pokazuje se u svim okolnostima. Onaj koji ovu ljupkost njeguje kao stalnu pojavu u svojem životu, otkrivat će ljepotu karaktera i u teškim i u povoljnim okolnostima. Svuda oko nas su duše kojima je potrebno obraćenje. Kada Božji zakon bude upisan u srce, kada posvećen karakter posvjedoči da se to dogodilo, oni koji ne poznaju moć Kristove ljupkosti bit će navedeni da je požele i obratit će se.
Sada se na nebeskom sudu odvija svečana istraga. Pomisao na odluke koje se sada donose na Nebu trebala bi pokrenuti roditelje da marljivo prionu na odgajanje svoje djece u strahu Gospodnjem i u Njegovoj ljubavi. Neće se najveći dio ovog posla obaviti grubim riječima i kaznama za prekršaje, već budnošću i molitvom da djeca ne upadnu u Sotonine zamke.
Ovakva obitelj koja poznaje istinu za ovo vrijeme treba je objaviti drugima. Gospodnji narod treba se pripremiti za obavljanje posebnog djela. Djeca kao i odrasli članovi obitelji trebaju obaviti svoj dio posla u nošenju spasenja onima koji propadaju. Od svoje mladosti, Krist je sve s kojima se družio povezivao s onim što je nebesko. Tako i današnja mladež treba biti sila na dobro koja će privlačiti duše Bogu.
Roditelji trebaju potpunije shvatiti odgovornost i čast koju im je Bog povjerio učinivši ih svojim predstavnicima djetetu. Karakter koji se pokazuje u dodirima svakidašnjeg života protumačit će djetetu, ili na dobro ili na zlo, ove Božje riječi: ““Kako se otac smiluje dječici, tako se Jahve smiluje onima što ga se boje.”“ (Psalam 103,13) ““Kao što mati tješi sina, tako ću i ja vas utješiti.”“ (Izaija 66,13) (ST, 14. studenoga 1911.)


Komentiraj