“Objava nade” i svečanost biblijskog krštenja u Zagrebu

Adventpress 22. 12. 2023.

Evanđelist mlađe generacije Jonathan Walther, pastor i komunikacijski stručnjak iz Generalne konferencije u Marylandu, Sjedinjene Američke Države, propovijedao je od 1. do 16. prosinca 2023. u adventističkom molitvenom domu u Rakovčevoj u Zagrebu. Ostvarujući evanđeoski projekt “Objava nade” Adventističkog radija u svijetu, otvarao je Bibliju, navodio iz nje i govorio o važnosti poznavanja Boga ljubavi i milosti koji svim pokajanim grešnicima želi dati vječni život. Predavanja su bila popraćena video prezentacijama s biblijskim redcima i prigodnim izjavama crkvenih i teoloških autoriteta. Sva predavanja bit će postavljena na YouTube.

Iako je posjet vjernika u predblagdansko vrijeme bio neuobičajeno slab, svake se večeri ipak okupio određeni broj iskrenih prijatelja Božje riječi, i u dobrom se i skromnom duhu slavio Bog, uz mnoge molitvene potpore. Tih je večeri podijeljen i lijep broj duhovnih knjiga, zbog velikog pouzdanja u slavno Božje obećanje da se Njegova Riječ neće vratiti prazna (vidi Izaija 55,10.11) Svake večeri upriličili smo druženje i razgovore uz čaj i kiflice.

Posljednje subote crkva se i prijepodne i poslijepodne napunila vjernicima — uz bogat program, oduševljenje i svečani obred biblijskog krštenja dviju dragih osoba — Nike i Miroslava, koji su nam došli preko predavanja Tomislava Terzina i štanda s literaturom u gradu.

Branka Vukmanić