Jutarnji stih

Obnovljen edenski život

“Gradit će kuće i stanovat’ u njima, saditi vinograde i uživati rod njihov. Neće se više graditi da drugi stanuju ni saditi da drugi uživa: vijek naroda moga bit će k’o vijek drveta, izabranici moji dugo će uživati plodove ruku svojih.” (Izaija 65,21.22)

Bit će rada i na Nebu. Otkupljeni neće živjeti u stanju besposlenog mirovanja. (3BC 1164)
Na obnovljenoj Zemlji, otkupljeni će se baviti svime onim što je donosilo radost Adamu i Evi u početku. Živjet će edenskim životom, životom u vrtovima i poljima. …
Tamo će svaki talent biti razvijen, svaka sposobnost povećana. Izvodit će se najveličanstveniji pothvati, ostvarivati najplemenitije želje, postizati najuzvišenije težnje. Ali još uvijek će biti novih visina za svladavanje, novih čuda za divljenje, novih istina za shvaćanje, svježih tema za proučavanje, i sve će to poticati snage tijela, uma i duše. (Izraelski proroci i kraljevi, str. 465,466)
“Sluge Božje klanjat će se Bogu.” (Otkrivenje 22,3) život na Zemlji je početak života na Nebu; odgoj na Zemlji je upoznavanje s načelima Neba; životni poziv ovdje priprema nas za životni poziv tamo. Ono što smo sada u karakteru i svetoj službi, unaprijed nam jasno otkriva što ćemo biti.
“Sin Čovječji nije došao da mu služe, nego da on služi.” (Matej 20,28) Ono što je radio ovdje, Krist radi i gore, a naša nagrada za rad s Njim u ovom svijetu bit će veća sila i uzvišenija prednost da radimo s Njim i u svijetu koji će doći. “Vi ste mi svjedoci, riječ je Jahvina.” (Izaija 43,12) To ćemo biti i u vječnosti…
U našem životu ovdje, iako je zemaljski i ograničen grijehom, najveća radost i najviši odgoj stječe se služenjem. I u budućem životu, nesputani ograničenjima grešne ljudske naravi, svoju najveću radost i svoj najviši odgoj naći ćemo u služenju — u svjedočenju i stalnom učenju tijekom svjedočenja “kako je bogata slava ove Tajne ” — “Krist, nada slave, jest među vama.” (Kološanima 1,27) (Odgoj, str. 272—274)


Komentiraj