Od meda do knjiga

1. 08. 2015.

“Kako su slatke nepcu mom riječi tvoje, od meda su slađe ustima mojim.” (Psalam 119,103)

Smatram svojom prednošću što sam rođena u adventističkoj obitelji i što sam u mladosti predala Gospodinu svoj život. Tražila sam način kako da Mu najbolje služim u svojoj mladosti; posebno sam voljela pjevanje u skupini. Ali sam nastavila istraživati kako bih Mu mogla poslužiti na mnogo dublji i potpuniji način.
Kao odrasla osoba naučila sam prodavati med. Skoro svi u gradu su me poznavali kao “medenu damu” i imala sam mnogo kupaca. Većina njih znali su da sam kršćanka budući da sam im često govorila iz Božje riječi. Najradije sam im čitala iz Postanka 2 i govorila im o blagoslovima Božje subote. Naučila sam iz iskustva da uvijek dosljedno primam dvostruke blagoslove kada svetkujem subotu i tek nakon njezinog završetka otpočnem sa svojim poslovima u novome tjednu.
Nakon mnogo godina Gospodin me je pozvao da Mu služim putem prodaje literature. Nisam znala skoro ništa o tome kako se radi taj posao, ali sam željela naučiti. Bilo mi je prirodno da počnem nuditi svoje knjige kupcima koji su od mene kupovali med i mnogi od njih su pokazivali zanimanje. Otkrili su da je sada u ponudi nešto što je slađe od meda! Kupujući knjige od mene, govorili su mi da ih ta literatura duhovno pokreće. Neki od njih sada dolaze u Crkvu. Drugi tek trebaju donijeti tu odluku, ali su svi zahvalni za knjige i časopise koje su od mene nabavili.
Bog mi je umnožio svoje blagoslove. Bila sam literarni evanđelist tek godinu dana i već sam zarađivala više nego kad sam prodavala med. Zahvaljujem Bogu što mi je otvorio oči za ovaj sveti posao i njegove nagrade — na duhovnom i na ovozemaljskom području.
Nedavno sam ponudila našu literaturu trojici mladića i jednoj mladoj ženi i sada su svi oni kršteni vjernici Adventističke crkve. Oni i dalje čitaju naše knjige kako bi nastavili rasti u Gospodinu.
Neprestano zahvaljujem Bogu što me vodi u ovom poslu i vođama koji su mi pokazali kako da ga obavljam. Stalno se molim da ljudi koji od mene kupuju knjige budu odlučni i da ih pročitaju i otkriju “med” u njima — pravu slast poruke spasenja za svakoga tko vjeruje u Gospodina Isusa Krista. Amen.
Judith Ribora Nzabonidipa, Demokratska Republika Kongo