Ona počinje s nama

14. 03. 2015.

“Zatim im iznese drugu usporedbu: Kraljevstvo je nebesko slično gorušičnu zrnu koje netko uze i posija na svojoj njivi. Ono je, svakako, najsitnije od svega sjemena, ali kad uzraste, bude veće od drugoga povrća, razvije se u stablo, tako da dolaze ptice nebeske i gnijezde se u njegovim granama.” (Matej 13,31.32)

Proteklih deset godina radila sam kao sam literarna evanđelistica u Kirgistanu. Također sam majka dvije mlade literarne evanđelistice, Liane i Diane, a moj muž je pastor. Jednog dana otišla sam u destileriju, točnije u tvornicu u kojoj se proizvodi alkohol za medicinske svrhe. Tu sam srela Tatjanu koja je radila kao računovođa. Kad sam joj iznijela svoju prezentaciju, kupila je knjigu Isusov život i niz dječjih knjiga. Ove knjige su ostavile vrlo snažan dojam na Tatjanu i njezinog sina i oni su počeli pokazivati više zanimanja za Boga i Bibliju.

Nešto kasnije ponovno sam posjetila tu tvornicu i Tatjana je bila sretna što me vidi. Rekla je da želi kupiti još knjiga. Ovoga puta kupila je Veliku borbu i The Biblical Atlas. Toliko se obradovala novim knjigama da ih željela pokazati svim zaposlenicima. Kad je obračunavala plaće, svojom rukom je svima napisala preporuku da kupe zanimljive knjige. Dok je dijelila plaće radnicima, opet im je govorila o knjigama i pozivala ih da ih kupe!

Tatjana mi je omogućila da pokažem svoje knjige i drugim radnicima u tvornici, a zatim je učinila još nešto vrlo neobično – isposlovala im je povišicu tako da su zaposlenici mogli kupiti knjige. Tatjanin sin uzeo je biblijski atlas i ponio ga u školu, a bio je ugodno iznenađen kada je njegov nastavnik sa zanimanjem prelistao knjigu.

Molimo smo se da Tatjana preda srce Gospodinu. Čini se da će se to uskoro dogoditi.

Tako se širi Radosna vijest o Božjoj ljubavi. Mi odnesemo knjige u jednu kuću, a riječ se širi u obitelji, među susjedima, kolegama, studentima i drugima. Svaki literarni evanđelist uključen u ovu blagoslovljenu službu treba zapamtiti da surađujemo s Velikim Učiteljem, koji nas vodi u širenju Radosne vijesti. Stoga krenimo naprijed i budemo vjerni!

Valentina Devitkina, Kirgistan