Otvoren za istinu

27. 01. 2015.

“Tražit ćete me i naći me jer ćete me tražiti svim srcem svojim.” (Jeremija 29,13)

Iako sam bila učiteljica, odlučila sam napustiti svoj posao i postati literarni evanđelist s punim radnim vremenom kako bih bolje služila ljudima na svojem otoku.

Sada širim Evanđelje putem tiskanih stranica ostvarujući svakidašnje susrete s pojedincima koji žele upoznati Boga. Ovo je jedno od mojih mnogih iskustava.

Jednoga dana moj muž i ja održali smo prezentaciju o knjizi Isusov život jednoj majci i kćeri. Prikazali smo im ljepotu i jednostavnost te knjige koja pomaže u razumijevanju Biblije. Kći je zračeći oduševljenjem uskliknula: “Vidjela sam da se knjiga reklamira na televiziji dok sam mijenjala kanale i pitala sam se kako bih mogla doći do te knjige.” Zatim je nastavila: “Kolika je cijena? Ja bih je kupila, a je li moguće dobiti i Bibliju?” Majka je također zatražila Bibliju. Kad smo te večeri napuštali njihov dom, zahvalili smo se Bogu što nas je doveo do njih.

Dva dana poslije vratili smo se u njihov dom s knjigom Isusov život i dvije Biblije. Kćerino uzbuđenje nije poznavalo granice. Vidjevši takvo oduševljenje, upitala sam je bi li željela proučavati Bibliju sa mnom. Spremno je prihvatila ponudu, a majka je napomenula da bi se i ona rado pridružila proučavanju. Kći, inače računovotkinja, zatim je rekla: “Budući da smo osjećale da nam nešto nedostaje, odlazile smo u razne crkve u potrazi za usmjerenjem i boljim načinom života. Još uvijek nismo pronašle prave odgovore.” Uvjeravali smo ih da će proučavanje Biblije i knjige Isusov život unijeti promjenu u njihov život.

Proučavanje Biblije počelo je već sljedeći tjedan. Njihova glad za duhovnom hranom bila je tako velika da su one već same, kad smo sljedeći tjedan došli k njima, proučile četiri lekcije i pročitale nekoliko poglavlja iz knjige Isusov život. Rezultat njihovog velikog zanimanja bio je da smo proučavanje završili u rekordno kratkom vremenu. Sveti Duh ih je pokrenuo da zatraže krštenje. “Bog će pokretati one čija su srca otvorena za istinu i koji čeznu za Njegovim usmjeravanjem.” (Colporteur Ministry, str. 111) Dan njihovog krštenja bio je čista radost. Majka i kći danas se raduju u svojoj novootkrivenoj vjeri, a Adventistička crkva u Tobagu blagoslovljena je njihovom službom dok aktivno svjedoče o Božjoj ljubavi.

Emris Simon, Trinidad i Tobago

Leave a Comment