Jutarnji stih

Otvorile su mi se oči

“Mi, uistinu, nismo kao oni mnogi koji trguju riječju Božjom, već kao potaknuti iskrenošću, kao od Boga poslani pred Bogom govorimo u Kristu.” (2. Korinćanima 2,17)

Radila sam kao trgovačka pomoćnica kada je jednoga dana žena došla u našu trgovinu i pokazala mojim kolegama i meni niz knjiga o zdravlju, obitelji, roditeljstvu i duhovnim temama. Zaključila sam da su knjige vrlo zanimljive pa sam neke kupila.

Kad sam ih pročitala, počela sam osjećati sve veću glad za duhovnim razumijevanjem. Željela sam pronaći ženu koja nam je prodavala knjige onoga dana u trgovini. Htjela sam kupiti još, ali nisam znala kako da je pronađem.

U potrazi za njom prošlo je osamnaest mjeseci, a onda sam upoznala još jednu ženu koja mi je ponudila pet knjiga iz serije Ellen G. White i drugu vjersku literaturu. Za mene je to bio znak od Boga. Ostala sam u kontaktu sa ženom koja mi je prodala drugi komplet knjiga. Ali kad me je pozvala u crkvu, odbila sam je. I umjesto da čitam knjige, stavila sam ih na policu, gdje su stajale čitavih godinu i pol.

Sve dok me neki značajni događaji u životu nisu izbacili iz ravnoteže, nisam se okrenula knjigama. Kao prvo, izgubila sam obitelj. Zatim sam se morala preseliti u drugi kraj grada. Tek tada sam počela čitati drugi komplet knjiga koje su skupljale prašinu na polici, i to je bio trenutak kada su mi se otvorile oči.

Jednog me je dana moja prijateljica, literarna evanđelistica, pozvala na niz evanđeoskih sastanaka. Odlučila sam otići samo zato što sam joj željela ugoditi. Dok sam na predavanjima slušala poruke, shvatila sam da sam bježala od Boga pune tri godine. Kada je bio upućen poziv za krštenje i dok sam ulazila u vodu krštenja, pokraj mene je bila moja prijateljica koja je postala i moja sestra u Kristu.

Zahvaljujući ovim knjigama, ja sada razumijem istinu. Nakon krštenja, odlučila sam unaprijediti Božje djelo tako što ću i ja postati literarna evanđelistica. Želim pomoći ljudima koji se nalaze u istoj situaciji u kojoj sam i ja nekada bila. Učim u školi literarnog evangelizma u Krasnojarsku i vjerujem da će mi znanje koje ovdje dobijem pomoći u zadobivanju duša za Krista.

Elena Karpačeva, Rusija


Komentiraj