Paneuropski kongres mladeži 2013.

Vijesti 21. 01. 2013.

Sudjelovanje u adventističkim kongresima mladeži postalo je dijelo adventističkog naslijeđa. Ove godine otvorila se mogućnost za sudjelovanje u jednom takvom paneuropskom kongresu mladeži, koji će se održati u Novom Sadu u Srbiji.

Kongresi ove vrste mjesto su susreta za adventističku mladež iz čitave Europe pa i šire. Sjećanje na takve prošle kongrese u Muenchenu, Wroclawu, Budimpešti, Arhusu i Exteru… podsjeća nas na prilike za duhovno uzdizanje za sve sudionike. Ovakvi kongresi održavaju se svake četiri godine, za mlade između 16 i 35 godina, stoga ih ne smijete propustiti!

Geslo ovogodišnjeg kongresa jest “Snaga Jednoga”. Ovo geslo izabrano je da bi naglasilo središnju Osobu, Isusa Krista, kao središte naše adventističke vjere, kao i Njegovu snagu da spasi i promijeni naš život. Svakoga dana kongresa naglašavat će se jedan od aspekata Isusove snage, u čemu će nam pomoći brojni poznati govornici iz Adventističke crkve po čitavom svijetu i Europi.

Cilj je organizatora učiniti i stvarni utjecaj (Impact) u Novom Sadu. U svrhu toga čitav jedan kongresni dan bit će odvojen za projekte pod gleslom “Let’s do it!” (Učinimo!) Želja nam je ostaviti ovaj grad kao bolje mjesto te uz pomoć mladeži provesti nekoliko društveno korisnih projekata u okolini središnje dvorane u kojoj će se održavati kongres.

Novi Sad je sveučilišni grad te će jedan od smještajnih kapaciteta na kongresu biti i studentski domovi u blizni kongresne dvorane. Da biste dobili više informacija o kongresu, molimo vas posjetite web stranicu: www.ayccongress.org, gdje se možete prijaviti kao zainteresirani za kongres i dobiti više informacija o mogućnostima sudjelovanja i boravka, kao i ostale važne podatke. Krajnji rok za prijave jest kraj travnja 2013. godine.

Radujemo se susretu s vama!

Paul Tompkins, tedNews